Jan Kučera

Jan Kučera

Autor
Kinobox expert na videa. Několik let aktivně působí jako člen týmu úspěšného YouTube kanálu.

Články autora

  1. Chyby v Jurském parku, které vám unikly: Ruka na dinosaurovi i mizející kozí noha
    Filmy5. 5. 2024
    Chyby v Jurském parku, které vám unikly: Ruka na dinosaurovi i mizející kozí noha

    Nedávno bylo oznámeno, že v chystaném již sedmém filmu ze světa Jurského parku, se nejspíš objeví herečka Scarlett Johansson. To se jeví jako dobrý moment zavzpomínat na legendární první díl a zaměřit se na to, jaké chyby Steven Spielberg ve své trikové revoluci přehlédl.

  2. Zajímavosti o Zendaye, které jste nevěděli: Jaké role odmítla a kolik už dokázala vydělat?
    Filmy29. 4. 2024
    Zajímavosti o Zendaye, které jste nevěděli: Jaké role odmítla a kolik už dokázala vydělat?

    Zendaya patří mezi nejvyhledávanější a nejoblíbenější herečky současnosti, jež jde z filmu do filmu a její popularita stále stoupá. Před pár dny do kin vlétl nový snímek Rivalové (Challengers), kde Zendaya ztvárnila jednu z hlavních rolí. Sportovní drama zatím sklízí jenom dobré recenze a jedná se tedy už o její druhý letošní úspěšný snímek. Tím prvním byla samozřejmě druhá Duna (Duna: Part Two). Proto nám přijde příhodné, podívat se dnes na zajímavá fakta o této rostoucí hollywoodské hvězdě. Pohodlně se usaďte a jdeme na to.

  3. Chyby z Harryho Pottera, kterých jste si nevšimli: Špatné matčiny oči, měnící se tričko i falešná sova
    Filmy25. 4. 2024
    Chyby z Harryho Pottera, kterých jste si nevšimli: Špatné matčiny oči, měnící se tričko i falešná sova

    Harry Potter je bezpochyby jednou z nejpopulárnějších filmových sérií vůbec a kromě osmi celovečerních filmů nám do dnešního dne sága nabídla ještě tři další příběhy ze světa Fantastických zvířat. Zároveň se nám pomalu ale jistě blíží uvedení nového seriálu, který nám příběh výjimečného chlapce převypráví znovu. Proto jsme se rozhodli se v naší sérii, kde hledáme chyby, podívat právě na oblíbeného mladého kouzelníka. Ačkoliv musíme říct, že zrovna tato série si na chyby dávala celkem pozor.

  4. Palec či tajný kód. Skryté odkazy seriálového Falloutu, které udělaly radost fanouškům her
    Seriály22. 4. 2024
    Palec či tajný kód. Skryté odkazy seriálového Falloutu, které udělaly radost fanouškům her

    Před několika dny se na streamovací platformě Amazon Prime objevil seriál Fallout a okamžitě se stal jedním z největších seriálových hitů letošního roku. Hráči jsou nadšení, ale i hrami nepolíbení diváci hovoří o perfektní zábavě, která je vtáhne do oblíbeného postapokalyptického světa. Na našich stránkách si novinka udržuje velmi vysoké hodnocení, a proto jsme se rozhodli dnes prozkoumat 10 odkazů, nebo spíše easter eggů, již videoherní adaptace nabízí opravdu hodně.

  5. Chyby ze Hry o trůny, kterých jste si nevšimli: Prezidentova uříznutá hlava i proslulý kelímek
    Seriály18. 4. 2024
    Chyby ze Hry o trůny, kterých jste si nevšimli: Prezidentova uříznutá hlava i proslulý kelímek

    Je zcela očividné, že vás naše série, v níž hledáme chyby ve slavných filmech a seriálech, baví. Po chybičkách ve Star Wars a trilogii Pán prstenů vám proto ukážeme mušky, jichž jsme si všimli ve fantasy fenoménu Hra o trůny (Game of Thrones). A že bylo z jejích osmi sérií opravdu z čeho vybírat.

  6. Historie Krotitelů duchů: Který film je nejlepší a na jaký chtějí všichni zapomenout?
    Filmy15. 4. 2024
    Historie Krotitelů duchů: Který film je nejlepší a na jaký chtějí všichni zapomenout?

    Série Krotitelé duchů (Ghostbusters) vstoupila na filmovou scénu v roce 1984 a od té doby se stala ikonou žánru paranormální komedie. Po úspěchu prvního filmu následovala řada pokračování a odboček, které zanechaly nezapomenutelný otisk v kinematografii. I přesto to ovšem tato série nemá v kinech zrovna jednoduché.

  7. Chyby v Pánovi prstenů, které vám unikly: Legolasovy špatné oči i auto ve Středozemi
    Filmy10. 4. 2024
    Chyby v Pánovi prstenů, které vám unikly: Legolasovy špatné oči i auto ve Středozemi

    Po našem nedávném videu o chybách ve filmech z předaleké galaxie jsme se rozhodli vám přinést další příspěvek do série filmových chyb. Tentokrát jsme se zaměřili na trilogii Pán prstenů. Fantasy trilogie od Petera Jacksona je úžasné poutavé dílo, které si po zásluze získalo miliony fanoušků po celém světě, ale když budete pozorní i zde najdete několik větších či menších chybiček.

  8. Koncert s Karlem Gottem či zapomenutá manželka. V čem se liší seriálová Iveta od skutečnosti?
    Seriály6. 4. 2024
    Koncert s Karlem Gottem či zapomenutá manželka. V čem se liší seriálová Iveta od skutečnosti?

    Nedávno televize Nova uvedla již dva roky starý seriál Iveta i do svého běžného vysílání, a tak je ideální doba podívat se na pár faktů, které byly ve skutečnosti trochu jinak, než nám seriál ukazuje. Počin režiséra Michala Samira pojednává o životě známé zpěvačky Ivety Bartošové, která byla celý svůj život v hledáčku veřejnosti i bulváru. O tom nasvědčuje i popularita seriálu, který divákům letos na Voyo nabídne již třetí sérii. Pojďme si proto zrekapitulovat momenty a detaily z prvních dvou řad, v nichž se realita a seriál přeci jen liší.

  9. Godzilla x Kong je obřím hitem. Kdy se legendární monstra střetla vůbec poprvé?
    Filmy2. 4. 2024
    Godzilla x Kong je obřím hitem. Kdy se legendární monstra střetla vůbec poprvé?

    Do kin dorazil snímek Godzilla x Kong: Nové impérium (Godzilla X Kong: The New Empire), který nabízí velkolepé, i když také malinko šílené, blockbusterové hody. Další příspěvek do značky MonsterVerse pak v kinech slaví ještě větší úspěch, než se čekalo. V amerických kinech snímek utržil o prvním víkendu 80 milionu dolarů a skončil tak těsně za otvírákem veleúspěšné druhé Duny (Dune: Part Two). I obrovské tržby ze zbytku světa pak dávají tušit, že snímek utrží v kinech klidně i přes půl miliardy dolarů a stane se nejúspěšnějším filmem série.

  10. Zajímavosti ze seriálového hitu Problém tří těles: Ukryté logo a skutečný zaměstnanec NASA
    Seriály27. 3. 2024
    Zajímavosti ze seriálového hitu Problém tří těles: Ukryté logo a skutečný zaměstnanec NASA

    Nový seriál ze stáje Netflixu, Problém tří těles (3 Body Problem), před pár dny dorazil na streamovací platformu a téměř okamžitě se z něho stal hit. Streamovací gigant 21. 3. tradičně odtajnil všech osm epizod, a tak mají seriáloví nadšenci a příznivci sci-fi na co koukat. Vzhledem k popularitě seriálu jsme se dnes rozhodli vytvořit žebříček zajímavostí, o kterých jste určitě ještě neslyšeli.

  11. Chyby ve Star Wars, kterých jste si nevšimli: Nešikovní stormtroopeři a světelný meč na drátu
    Filmy24. 3. 2024
    Chyby ve Star Wars, kterých jste si nevšimli: Nešikovní stormtroopeři a světelný meč na drátu

    Hvězdné války jsou jednou z nejikoničtějších filmových sérií všech dob, ale i ty největší klenoty mají své škrábance. Ačkoliv tvůrci jistě do tvorby snímků dali veškeré své úsilí, tak fanoušci ságy z předaleké galaxie dokázali najít spoustu chyb, jež se nakonec dostaly až do závěrečného střihu. Tyto drobné detaily dokáží na sítích rozjet slušnou diskuzi a my jsme pro vás dnes vybrali 10 těch nejzajímavějších.

  12. 10 zajímavostí o hvězdě Duny, Timothéem Chalametovi: Francouzské kořeny i talentovaná sestra
    Filmy19. 3. 2024
    10 zajímavostí o hvězdě Duny, Timothéem Chalametovi: Francouzské kořeny i talentovaná sestra

    Timothée Chalamet patří mezi nejvýraznější mladé talenty Hollywoodu a aktuálně se zařadil i mezi největší herecké hvězdy současnosti. Nejdříve nás o Vánocích okouzlil příjemným Wonkou a nyní dobývá úspěšně kina s druhou Dunou (Dune: Part Two). Je ho zkrátka všude plno a už nyní je jasné, že v následujících letech o něm hodně uslyšíme. A jelikož je Timothée aktuálně trendy, je ideální doba říct si o něm pár zajímavostí, o nichž jste možná neměli ani tušení.

  13. Nejpamátnější momenty v historii Oscarů: Smithova facka, špatná obálka i nahý Cena
    Filmy17. 3. 2024
    Nejpamátnější momenty v historii Oscarů: Smithova facka, špatná obálka i nahý Cena

    Před týdnem proběhlo již 96. předávání prestižních Oscarů, a tak nám přišlo vhodné ohlédnout se za nejpamátnější momenty, ovšem nejen uplynulého večera, ale celé historie předávání. Oscaři existují už téměř 100 let, a tak je jasné, že se za tak dlouho dobu událo spoustu pozoruhodných věcí, které jsme podrobněji probrali v přiloženém videu. V tomto článku najdete přehled těch nejzásadnějších momentů posledního večera i střípky z uplynulých ročníků.

  14. Nejsilnější postavy z Kung Fu Pandy: Je někdo mocnější než hlavní hrdina Po?
    Filmy12. 3. 2024
    Nejsilnější postavy z Kung Fu Pandy: Je někdo mocnější než hlavní hrdina Po?

    Kung Fu Panda momentálně brázdí kina se svým čtvrtým dílem a při té příležitosti jsme se rozhodli sestavit žebříček nejsilnějších postav z celé filmové série. Ten najdete v přiloženém videu. Ačkoliv je animovaný film primárně zaměřen na děti a jeho hlavní úlohou je být prostě vtipný, jedná se zároveň o zajímavou sondu do umění kung fu.

  15. Rozdíly mezi knižní a filmovou Dunou: Jakých postav jsme se nedočkali a koho potkal jiný osud?
    Filmy6. 3. 2024
    Rozdíly mezi knižní a filmovou Dunou: Jakých postav jsme se nedočkali a koho potkal jiný osud?

    Filmová Duna (Dune) režiséra Denise Villeneuvea a knižní adaptace Franka Herberta jsou dvě odlišné zpracování stejného epického příběhu. I když snímek zůstává věrný mnohým klíčovým prvkům knihy, existuje několik rozdílů v tom, jak jsou příběh, postavy a svět převedeny na plátno. Tento článek zkoumá některé z nejvýznamnějších rozdílů mezi filmovou a knižní verzí Duny.