Bezhlavý jezdec bude zase stínat hlavy. Burtonova Ospalá díra se dočká remaku

Bezhlavý jezdec bude zase stínat hlavy. Burtonova Ospalá díra se dočká remaku
Ospalá díra | Paramount Pictures
Beer rozhodně nebude mít čas vysedávat na pivu, její produkční společnost Lab Brew navázala s Paramountem exkluzivní spolupráci a remake Ospalé díry představuje pouze jeden z několika chystaných projektů. Sourozenci Carey a Shane Van Dyke (To nic, drahá) pod jejím dohledem píší nadpřirozený thriller Here Comes the Dark a v rozvrhu má také sci-fi Optimize s herečkou Lashanou Lynch (Captain Marvel).
Ospalá díra
Ospalá díra
82%
Ospalá díra podle knihy Washingtona Irvinga však přirozeně vyčnívá. Projekt se už nějaký čas vyvíjí a Beer loni v září pro Collider vysvětlovala svůj přístup k látce staré přes dvě století, kterou před třemi dekádami do povedeného scénáře rozvedl Andrew Kevin Walker (Sedm, Zabiják). Inspiraci prý načerpá ze svého posledního celovečeráku Řbitov zvířátek: Pokrevní linie, jímž rozvedla původní námět Stephena Kinga i filmovou adaptaci s Jasonem Clarkem z roku 2019. „Stejně jako v případě Pokrevní linie jsem se během přepisů scénáře ptala ‚Co by mě zajímalo jakožto fanynky Řbitovu zvířátek? Jaké otázky z knihy zůstaly nezodpovězené? A jaké části knihy se ve filmu nerozvedly?,‘“ popsala režisérka, která roku debutovala scénářem ke komedii Sierra Burgess je marná.
Ospalá díra
Ospalá díra
Ospalá díra
Řbitov zvířátek: Pokrevní linie
Řbitov zvířátek: Pokrevní linie
Její umělecké představy se tudíž vydají novými směry a je otázkou, jak bude nové pojetí bez Johnnyho Deppa, Christiny Ricci a Walkena s mladým publikem rezonovat. Po hororovém žánru je velká poptávka, ale víc než předělávky klasických titulů letí příběhy, jež nějak reagují na soudobé diskuze o woke kultuře či s interaktivním prostředím a které nápadně aktualizují koncepty vytyčené zejména v 70. a 80. letech. Ospalá díra skýtá prostor pro vizuálně podmanivou historickou podívanou, i když Beer není vrcholový Tim Burton a Řbitov zvířátek se dočkal spíš rozpačitého přijetí.
Datum premiéry, obsazení a další podrobnosti teprve přijdou na řadu, momentálně je zásadní, že Paramount s projektem počítá a hodlá jej přihodit do svého hororového katalogu čítajícího tituly jako Tiché místo, Vřískot či Úsměv.
zdroj: Collider
Prohlédněte si žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.