Hvězda marvelovek se představuje jako mladý Trump. První fotky lákají na provokativní film

Hvězda marvelovek se představuje jako mladý Trump. První fotky lákají na provokativní film
Donald Trump | Getty Images/Joe Mcnally
Svého času se v okolí Wall Street zřejmě nepohybovala vypečenější dvojice mentor–učeň. Roy Cohn (Strong) se v 50. letech aktivně zapojil do McCarthyho protikomunistického fanatismu a Donald Trump (Stan), potomek bohaté dynastie a úspěšný obchodník s nemovitostmi, se přes své diskutabilní prezidenství nakonec propracoval až k soudu, kde čelí obviněním z manipulace s volebními výsledky nebo podněcování útoku svých přívrženců na Kapitol. Přesto vstupuje jako kandidát do nastávajícího volebního klání proti nynější hlavě státu Joeu Bidenovi a v 77 letech může nejen s americkou společností ještě zamávat.
The Apprentice
The Apprentice
AI
71%
Scénář k The Apprentice obstaral spisovatel Gabriel Sherman, jehož bestseller The Loudest Voice in the Room byl základem pro minisérii Nejsilnější hlas z roku 2019, ve které si Russell Crowe zahrál zakladatele Fox News Rogera Ailese. Trumpův vzestup k moci má připomínat Faustovskou smlouvu s ďáblem v podobě Cohna, jenž v Jeremy Strongovi našel ideálního představitele. Cenami ověnčená hvězda Boje o moc proslula metodickým přístupem, který leze na nervy ostatním hercům a komplikovaným postavám se dostává hluboko pod kůži. Fyzická transformace je patrná i na první fotografii, kde si můžeme prohlédnout také marvelovskou osobnost Sebastiana Stana s ikonickým příčeskem.
The Apprentice
The Apprentice | Madman Entertainment
Film ale nemá být o návštěvě kadeřníka, nýbrž o „ponoru do slabin amerického impéria“, v němž nebudou chybět ani další reálné postavy včetně Donaldova bratra a pilota aerolinek Freda Trumpa jr. (Martin Donovan) či první manželky Ivany (Maria Bakalova). Děj by se měl rozpínat napříč 70. a 80. léty a proslýchá se, že nakrkne či minimálně rozvášní zástupce demokratického i republikánského tábora. Režisér Abbasi má talentu na rozdávání, z Cannes si odnesl cenu Un certain regard už za koprodukční fantaskní drama Tina a Vore a The Apprentice je jeho druhým filmem v hlavní soutěži po napínavé detektivce Svatý pavouk.
Letos bude mít prestižní konkurenci, neboť do Francie přijede shánět distributora legendární Francis Ford Coppola se svým definitivním opusem Megalopolis. Sci-fi drama z poničeného New Yorku budoucnosti, z něhož šílený architekt utváří říši o okázalosti starověkého Říma, se setkává s nezájmem velkých studií, ale Coppolou soukromě financovaný projekt bude netrpělivě vyhlížený. Nový film přiveze i pionýr tělesného hororu David Cronenberg (Moucha), The Shrouds s Vincentem Cassellem a Diane Kruger slibují další obtížně zařaditelné dílo v režii kanadského tvůrce fascinovaného rozkladem, hnusem i fatální romancí. K nabitému programu se přidává i režisér oscarových Chudáčků Yorgos Lanthimos, scenárista Taxikáře Paul Schrader, jenž představí Richarda Gerea ve filmu Oh Canada, nebo Paolo Sorrentino se záhadnou Parthenope, v níž si zahrál Gary Oldman.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů roku.
zdroj: Variety