V nejzvrácenější filmové sérii vraždí i koloušek Bambi. Trailer na bizarní horor zaručeně pobaví

V nejzvrácenější filmové sérii vraždí i koloušek Bambi. Trailer na bizarní horor zaručeně pobaví
Bambi: The Reckoning | Bioscop
Některé slavné filmové zvraty příliš nepotřebují rozvádět. Bambiho matku zastřelili v jedné z nejsmutnějších scén kinematografie nevidění lovci, kteří symbolizovali svět zákeřné civilizace rozléhající se těsně za panenskou přírodou. Režisér Dan Allen, jenž má na kontě několik katastrofálních béčkových hororů, má ale dost chabou představivost. Nebo naopak nesmírně bohatou?
Bambi: The Reckoning
Bambi: The Reckoning
AI
51%
Z Poohniverse, známého také jako Twisted Childhood Universe, se krátce po premiéře dvojky Krve a medu v amerických kinech, která zaznamenala o poznání lepší ohlasy než jednička, stává novodobý trend. Horory jsou v kurzu a převést do nich lze takřka jakoukoli dětskou látku, která do morálně žádoucího vyprávění i podprahově pašuje temné zvraty a významy. Do zabijáckého módu tak brzy přepnou také Pinocchio, Mickey Mouse, Peter Pan a právě Bambi, kteří se mají po vzoru Avengers zformovat do ultimátní krvelačné týmovky Poohniverse: Monsters Assemble.
Bambi: The Reckoning: teaser trailer | Bioscop
Za konceptem stojí ITN Studios ve spolupráci s Jagged Edge Productions a Umbrella Entertainment a pochopitelně jde o lukrativní investici. Titulní charaktery zná z Disneyho filmů, dětských knížek či televizních sérií snad každý a podobné slasher projekty sázející na maskovaného zabijáka a pár litrů kečupu stojí pár dolarů. Medvídek Pú: Krev a med loni přišel na padesát tisíc a navzdory šíleným recenzím vydělal přes pět milionů dolarů, tudíž nová noční můra Martina Scorseseho a dalších klasiků kinematografie je na světě.
Bambi toho v traileru moc neprozradí možná právě proto, že toho příliš k odtajnění nemá. Naprosto tuctové, byť jako tradičně atmosférické lesní prostředí pojme jediný rozhovor mezi lovci, z nichž jeden zjevně připravil naštvané zvíře o matku. Z mlhy nakonec vystupuje sám odrostlý koloušek, který hrozivě chroptí, vycení zuby a převrátí automobil. Hororoví fandové si možná vzpomenou na netflixovský Rituál nebo skvěle obsazené Paroží, kde lidé čelili nadpřirozeným příbuzným lesní zvěře.
V tomto případě můžeme očekávat racionálněji uchopenou hrozbu pro lidské postavy, jejíž popkulturní absurdita však každým záběrem baví. Těžko říct, jak moc tvůrci počítají se zapojením nadhledu. Bez něj to ale budou mít od 24. října, kdy Bambi: The Reckoning vstupuje také do tuzemských kin, u publika dost složité.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Hollywood Reporter