Skvělé zprávy! Celovečerní film Peaky Blinders se má začít natáčet už v létě

Skvělé zprávy! Celovečerní film Peaky Blinders se má začít natáčet už v létě
Peaky Blinders | BBC (British Broadcasting Corporation)
Peaky Blinders mají k dnešnímu dni 36 epizod rozesetých do šesti sérií, přičemž konstantní kvalitu mnozí přirovnávají i k legendární Rodině Sopránů. Popularita značky je očividná také z všudypřítomného merche a Netflix vedle bostonského přídavku chystá také spin-off zaměřený na postavu Polly, přestože její herecká představitelka Helen McCrory roku 2021 zemřela.
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
  • Netflix
91%
Hlavní tvůrce Steven Knight nově hovořil s RadioTimes a odhalil, že skutečně pracuje na filmové verzi, jejíž natáčení by mělo odstartovat někdy v polovině roku. „Právě dokončuji poslední úpravy. Prostě si sedám ke klávesnici a začnu. Je to pro mě jako ve snu, jen tam sedíte a nápady přichází. A když si to po sobě čtete, pomyslíte si: ‚Je to celkem dobré, ale odkud se to bere?,‘“ nechal se slyšet scenárista filmů Východní přísliby či Noční jízda.
Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu
Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu | Netflix
Prohlášení přichází jen měsíc poté, co Cillian Murphy (Oppenheimer) ve společném rozhovoru s Margot Robbie řekl, že možnost vrátit se pro celovečerní film Peaky Blinders by uvítal s otevřenou náručí. Seriál by tím napodobil například Perníkového tátu, který sedm let po skončení obdržel navazující snímek El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta.
Gangy z Birminghamu by teoreticky mohly zamířit do kin, kde by vzhledem k oblibě dané značky i Cilliana Murphyho nemusely hrát druhé housle. To se však dozvíme nejdříve začátkem příštího roku, pokud vše půjde dle Knightova plánu. Podívejte se, jak vysoko se hit Peaky Blinders umístil v žebříčku nejlépe hodnocených seriálů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: RadioTimes, Variety