Filmové Uncharted to zkusí i napodruhé. Nechá si Mark Wahlberg nasadit umělý knírek?

Filmové Uncharted to zkusí i napodruhé. Nechá si Mark Wahlberg nasadit umělý knírek?
Uncharted | Sony
Filmy dle videoher to dlouho neměly snadné, ale poslední dobou vytlačují komiksovky z kasovního i kulturního piedestalu. Nejenže zaválel seriál HBO The Last of Us, v kinech se nadmíru daří také projektům jako Super Mario Bros. ve filmu nebo Pět nocí u Freddyho. Uncharted patří k nejprestižnějším herním titulům Sony Interactive Entertainment a jeho hrdinou, jehož hráči v hlavní sérii kontrolují, je lovec pokladů Nathan Drake.
Uncharted
Uncharted
  • Google Play
  • Kuki
  • Netflix
  • +3
62%
Loňský snímek tvůrci koncipovali jako prequel ke hrám, do hlavní role získali hvězdu Marvelu Toma Hollanda a Drakeova mentora Sullyho ztvárnil Mark Wahlberg. Ačkoli Fleischer natočil snaživý výtažek z Indiana Jonese či Pirátů z Karibiku, v němž jsme viděli také vždy vítaného Antonia Banderase, recenze hlásaly minimálně nezaujetí a zklamání. Vystavět soudržný příběh kolem videoherních atrakcí není jednoduché a Wahlberg v nedávném rozhovoru pro The Direct prozradil, že Sullyho charakteristický knír si rád znovu vypěstuje, pokud bude scénář k pokračování lepší než v případě jedničky.
Tvůrci mají podle dvaapadesátiletého herce mnoho možností, kam příběh směrovat, a na scénáři už se začalo pracovat. „Vyslechl jsem si plno různých nápadů,“ potvrdil Wahlberg, jenž se pozastavil nad Sullyho očekávanou image. „Někdo napsal scénář a ten zahrnuje i pověstný knír. Což dává smysl, protože ve finální scéně jsem ho měl. Pěstoval jsem si ho celkem dlouho, v jednu chvíli jsme totiž zkoušeli falešný knír. K tomu však nemám odvahu. Připadám si, jako kdybych měl nad pusou velký kus lepicí pásky, a cítím se směšně,“ poukázal Wahlberg na to, že nehodlá podstupovat žádné podvádění včetně digitálních doplňků. „Jednou jsem protézu úspěšně nosil, ale to bylo dávno,“ zmínil herec pravděpodobně umělý penis z filmu Hříšné noci (1997), kde hrál aspirujícího pornoherce.
Uncharted
Uncharted | Sony
Fanoušci a fanynky si ostatně potrpí i na zdánlivou maličkost, jakou je knír. Sully i Drake jsou tvářemi enormně populárních her a lidé přirozeně touží po tom, aby je Hollywood oživil s respektem a v kvalitním příběhu. Minimálně obsazení by mělo přísné parametry splňovat, i když v případě Hollanda je vše komplikované. Po nepříliš dobrém přijetí mysteriózní minisérie Přeplněný pokoj si sedmadvacetiletý herec dává roční pauzu od hraní, přičemž Sony bude chtít co nejdřív přichystat spíš další film se Spider-Manem. Další Uncharted ovšem pravděpodobně vznikne, a pokud závěr minulého dílu nelže, mohlo by adaptovat původní videohru.
zdroje: The Direct, Comicbook