Harrison Ford se v prvním klipu z Indiana Jonese 5 prohání v rikše. Film bude dlouhý

Harrison Ford se v prvním klipu z Indiana Jonese 5 prohání v rikše. Film bude dlouhý
Indiana Jones a nástroj osudu | Lucasfilm Ltd.
Totožný klip už společnost Disney vlastnící Lucasfilm zveřejnila na londýnském dni Star Wars a také na nedávném CinemaConu v Las Vegas. Web Gizmodo tlumočil popis režiséra Jamese Mangolda, jenž vysvětloval, že daná sekvence se odehrává přibližně v polovině filmu. Vidíme Indyho, Helenu a mladšího chlapce, kteří na dvou motorových rikšách (tuk-tucích) ujíždí pronásledovatelům a současně nahánějí nacistického padoucha Vollera, jenž jim právě odcizil bájný nástroj osudu.
Indiana Jones a nástroj osudu: scéna z filmu | Walt Disney Studios
Scéna nabízí typické propriety, které Indyho pod dohledem Stevena Spielberga zdobily v dosavadních čtyřech dobrodružstvích. Zběsilou akci tvůrci kombinují s vtipnými replikami, které rozvádí vztahy mezi kladnými aktéry a aktérkami. Navrch jde pouze o krátký minutový náhled, který z utajovaného děje nic zásadního neprozrazuje. Kompletní snímek ostatně přihodí další 152 minuty, čímž o 26 minut překoná dosud nejdelší díl, jímž byla Poslední křížová výprava.
Než se Indiana Jones a nástroj osudu dostane 29. června do tuzemských kin, čeká jej tento týden světová premiéra v Cannes. Na první reakce tedy nebudeme muset čekat dlouho. Fanoušci a fanynky přitom věří, že se svezou spíš na chvále Stevena Spielberga, jenž snímek nedávno zhlédl ve studiích Disneyho a veřejně jej vyzdvihoval. Mnoho lidí přitom nemá rádo jím režírovanou čtyřku a věří, že Mangoldův zápis naváže na milovanou osmdesátkovou trilogii.
Indiana Jones a nástroj osudu
Indiana Jones a nástroj osudu
  • Disney+
  • Google Play
  • O2 TV
  • +2
65%
Hudbu opět složil John Williams a mezi hereckými tvářemi nechybí také John Rhys-Davies, Antonio Banderas nebo Thomas Kretschmann. Harrison Ford si ikonickou roli zopakuje definitivně naposledy a prvních 25 minut filmu má zabírat flashback, kde bude Indy digitálně omlazený.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?