Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Disney zavřelo Blue Sky Animation. Dalších filmů už se od tohoto studia nedočkáme
    Filmy11. 2. 2021
    Disney zavřelo Blue Sky Animation. Dalších filmů už se od tohoto studia nedočkáme

    Studio Walt Disney Pictures se rozhodlo, že uzavře animační divizi 20th Century Fox Blue Sky Studios a že světlo světa nespatří ani jejich plánovaný poslední snímek Nimona.

  2. Recenze: Čističi vesmíru jsou pořádnou sci-fi podívanou plnou akce i humoru
    Recenze8. 2. 2021
    Recenze: Čističi vesmíru jsou pořádnou sci-fi podívanou plnou akce i humoru

    Čističi vesmíru (Seungriho, angl. Space Sweepers) jsou první jihokorejský blockbuster, odehrávající se ve vesmíru. Rozpočet 24 miliard wonů, tedy asi 21 milionů dolarů, byl více než štědrý. I když ne zdaleka nejvyšší, mnohem vyšších rozpočtů dosáhla řada korejských seriálů, tzv. Kdramat. Je ale třeba poznamenat, že tyto seriály se pohybují v průměru kolem dvaceti dílů za sérii a každý díl má zhruba hodinu. Hovoříme tedy asi o dvaceti hodinách natočeného materiálu. Čističi mají kolem dvou hodin a téměř totožný rozpočet. A my se nyní podíváme na to, jak moc se režisérovi Jo Sung-heeovi Cesta do vesmíru podařila.

  3. Účel světí prostředky: Nelogické věkové rozdíly mezi filmovými rodiči a jejich potomky
    Téma8. 2. 2021
    Účel světí prostředky: Nelogické věkové rozdíly mezi filmovými rodiči a jejich potomky

    Pokud jde o film, nemůžeme brát nic vážně, je to zábava a fikce. I když se občas snaží působit věrohodně nebo nám přinášet zajímavé životní příběhy, je na filmovém štábu, jak nám svou podobu "reality" předloží.

  4. Receze: Vykopávky přinášejí melancholickou oslavu lidského života
    Recenze6. 2. 2021
    Receze: Vykopávky přinášejí melancholickou oslavu lidského života

    Od nejnovějšího snímku na Netflixu jménem Vykopávky (The Dig) by to asi nikdo příliš nečekal, ale tomuto nenápadnému snímku od režiséra Simona Stonea se podařilo něco, co se moc často nestává - překvapit a přinést kvalitní filmový zážitek. Autorkou scénáře je Moira Buffini (Jana Eyrová, Tamara Drewe), která se nechala inspirovat stejnojmenným románem z pera Johna Prestona.

  5. Seriál The Nevers se zaměří na okouzlující i znepokojující ženy se superschopnostmi. Joss Whedon vysvětluje, proč odstoupil z tvůrčího týmu
    Seriály5. 2. 2021
    Seriál The Nevers se zaměří na okouzlující i znepokojující ženy se superschopnostmi. Joss Whedon vysvětluje, proč odstoupil z tvůrčího týmu

    Joss Whedon nám kdysi přinesl Buffy, přemožitelku upírů. Pro Marvel navíc natočil první Avengers. Není tedy divu, že fanoušci zbystří, jakmile Whedon oznámí, že se pouští do nového projektu.

  6. Netflix připravuje seriál se Sonicem v hlavní roli
    Seriály3. 2. 2021
    Netflix připravuje seriál se Sonicem v hlavní roli

    Společnost Netflix si u společností SEGA, WildBrain Studios a Man of Action Entertainment objednala nový počítačově animovaný seriál s názvem Sonic Prime: Sonic the Hedgehog.

  7. Natáčení čtvrtého Thora je v plném proudu. Venku jsou první fotky z placu
    Filmy2. 2. 2021
    Natáčení čtvrtého Thora je v plném proudu. Venku jsou první fotky z placu

    Čtvrtý film s Thorem v hlavní roli se jmenuje Thor: Love and Thunder a natáčení právě probíhá v Austrálii. Jelikož se jedná o snímek v produkci Marvelu, neuniklo natáčení pozornosti médií a k dispozici jsou tak i první fotografie.

  8. Po Až na měsíc to Netflix zkusí s dalším animovaným muzikálem
    Filmy29. 1. 2021
    Po Až na měsíc to Netflix zkusí s dalším animovaným muzikálem

    A opět to bude z tvůrčí dílky režiséra a výtvarníka, který má bohaté zkušenosti ze studia Walt Disney. V případě Až na měsíc šlo o legendu Glena Keanea, nyní Netflix vsadil na na Oscara nominovaného režiséra jménem Minkyu Lee.

  9. Netflix v dubnu vytáhne z rukávu novou epickou fantasy podle knižní trilogie Griša
    Seriály28. 1. 2021
    Netflix v dubnu vytáhne z rukávu novou epickou fantasy podle knižní trilogie Griša

    Společnost Netflix chystá premiéru nového fantasy seriálu. Jmenuje se Shadow and Bone a premiéru bude mít 23. dubna letošního roku.

  10. Keira Knightley: Od narození dětí nedělá nahaté scény. S muži už prý ani ty sexuální
    Téma27. 1. 2021
    Keira Knightley: Od narození dětí nedělá nahaté scény. S muži už prý ani ty sexuální

    Keira Knightley patří mezi jedny z nejkrásnější hereček. Herectví jí navíc velmi baví a nikdy neměla problém se v případě potřeby před kamerou i svléknout. To se ale změnilo po narození jejích dcer.

  11. Připravte si popcorn a usedněte s dětmi k televizi, Pixar přináší nové kraťasy
    VOD27. 1. 2021
    Připravte si popcorn a usedněte s dětmi k televizi, Pixar přináší nové kraťasy

    V pátek 22. ledna odstartovalo studio Pixar na Disney+ sérii deseti zcela nových krátkých filmů. Kdo tedy miloval jejich kraťasy vysílané před premiérami v kině a už mu chyběly, se má na co těšit.

  12. Recenze: Čas čarodějnic. Druhá série ubrala na tempu i napětí, na kvalitě ale nikoli.
    Recenze26. 1. 2021
    Recenze: Čas čarodějnic. Druhá série ubrala na tempu i napětí, na kvalitě ale nikoli.

    Zakázaná romance mezi upírem Matthewem a čarodějnicí Dianou se začala na televizních obrazovkách odvíjet na sklonku roku 2018. Tehdy se diváci dočkali první osmidílné řady seriálu Čas čarodějnic a nyní jejich příběh pokračuje druhou sérií na HBO. K dispozici je opět osm zhruba hodinových dílů.

  13. Recenze: Za čárou se moc filosofuje a akce pokulhává
    Recenze23. 1. 2021
    Recenze: Za čárou se moc filosofuje a akce pokulhává

    Nejnovější akční film z produkce společnosti Netflix vsadil na tvář Marvelem proslaveného Anthonyho Mackie a problematiku využití bojových strojů ve válce.

  14. Recenze: Lupin - šarmantní Omar Sy si se všemi hraje a jde mu to skvěle
    Recenze23. 1. 2021
    Recenze: Lupin - šarmantní Omar Sy si se všemi hraje a jde mu to skvěle

    Lupič gentleman ovládl Netflix. Nový hrdina v podání Omara Sye vede žebříček sledovanosti v mnoha zemích světa. Jak se nejnovější verze o tomto slavném zloději a podvodníkovi povedla?

  15. Kompletní přehled plánovaných seriálů studia Marvel
    Seriály22. 1. 2021
    Kompletní přehled plánovaných seriálů studia Marvel

    O minulém víkendu se začala psát nová historie studia Marvel, když na službě Disney+ proběhla premiéra prvních dvou dílů jejich úplně prvního hraného seriálu WandaVision.