Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Slavný film Leon vznikl vlastně náhodou, říkalo se mu Čistič a o titulní roli se ucházely dvě tisícovky hereček
    Téma3. 4. 2021
    Slavný film Leon vznikl vlastně náhodou, říkalo se mu Čistič a o titulní roli se ucházely dvě tisícovky hereček

    Snímek Leon v režii Luca Bessona rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co může akční žánr nabídnout. Jean Reno a Natalie Portman v hlavních rolích herecky excelovali a vypracovali se v mezinárodní hvězdy.

  2. Hry bez hranic: Přidali jsme se, koukali, vyhráli a ještě se zasmáli
    Téma2. 4. 2021
    Hry bez hranic: Přidali jsme se, koukali, vyhráli a ještě se zasmáli

    Televizní zábavnou show Hry bez hranic, ve které proti sobě soutěžilo několik evropských států, sledovalo publikum od května roku 1965. Autorem pořadu ve spolupráci s dalšími evropskými stanicemi byla francouzská televize, která se nechala inspirovat nápadem prezidenta Charlese de Gaullea, aby se země Evropy propojily nějakou zábavnou formou.

  3. SAS: Red Notice představuje dokonalé selhání scénáře v akčním filmu
    Recenze2. 4. 2021
    SAS: Red Notice představuje dokonalé selhání scénáře v akčním filmu

    Akční snímek SAS: Red Notice měl těžit ze stejnojmenné knižní předlohy od Andyho McNaba, bývalého člena SAS jednotek a autora populárních a dobře hodnocených akčních románových sérií z prostředí této elitní britské vojenské jednotky, jejíž historie sahá až do Druhé světové války. Jenže zatímco knižní série SAS si u čtenářů vedou dobře, filmové zpracování selhalo.

  4. Seriálový Lucifer se vrací a čeká ho mimořádně zatěžkávací zkouška
    Seriály1. 4. 2021
    Seriálový Lucifer se vrací a čeká ho mimořádně zatěžkávací zkouška

    Pro milovníky seriálu Lucifer máme dobrou zprávu. Netflix konečně prozradil, kdy uvede druhou část páté série. První se v premiéře představila již loni v srpnu a čítala osm dílů.

  5. Trailer: Nový seriál ze světa Star Wars přivádí na scénu geneticky upravené členy speciální jednotky klonů
    Seriály31. 3. 2021
    Trailer: Nový seriál ze světa Star Wars přivádí na scénu geneticky upravené členy speciální jednotky klonů

    Star Wars: The Bad Batch je nový animovaný seriál ze světa Star Wars, který nás zavede do období Klonových válek, neboť hlavními hrdiny příběhu jsou geneticky upravení členové speciální jednotky klonů zvané Clone Force 99. S jednotkou se diváci poprvé setkali v seriálu Star Wars: Klonové války.

  6. Captain Marvel 2 a Ant-Man 3 spustili přípravu na natáčení. Co o projektech víme?
    Filmy30. 3. 2021
    Captain Marvel 2 a Ant-Man 3 spustili přípravu na natáčení. Co o projektech víme?

    Natáčení plánovaných snímků Black Widow a Shang-Chi se potýkalo s řadou problémů a zpoždění, což vyústilo v posouvání termínů premiér. Black Widow půjde do kin a na VOD letos v červenci, zatímco Shang-Chi v září.

  7. Spin-off seriálu Zaklínač našel svého hlavního hrdinu
    Seriály29. 3. 2021
    Spin-off seriálu Zaklínač našel svého hlavního hrdinu

    Geralta na obrazovkách společnosti Netflix vystřídá válečník jménem Fjall. Skrze jeho osud se v čase vrátíme o 1200 let před události, které známe ze Zaklínače a představíme si úplně prvního člena cechu.

  8. Sever a Jih patří mezi nejlépe hodnocené seriály historie. Během natáčení se daly dohromady tři manželské páry, které spokojeně žijí dodnes
    Téma28. 3. 2021
    Sever a Jih patří mezi nejlépe hodnocené seriály historie. Během natáčení se daly dohromady tři manželské páry, které spokojeně žijí dodnes

    Americký historický seriál Sever a Jih sliboval romantiku, napětí i dramatické události související s bojem za zrušení otroctví a následnou Občanskou válkou. Předlohou byla knižní trilogie Sever a Jih od Johna Jakese.

  9. Ceněný komediální seriál Kominského metoda spěje ke svému finále. Netflix zveřejnil nové fotky a datum premiéry
    Seriály28. 3. 2021
    Ceněný komediální seriál Kominského metoda spěje ke svému finále. Netflix zveřejnil nové fotky a datum premiéry

    Termín premiéry třetí závěrečné série komediálního seriálu Kominského metoda byl konečně odtajněn. Spolu s touto informací Netflix vydal i několik prvních fotografií, na kterých si můžeme prohlédnout ústřední herecké obsazení s Michaelem Douglasem v čele.

  10. Pamatujete si uhrančivého Richarda Grieca? Kam zmizel sexy kolega Johnnyho Deppa z Jump Street?
    Téma28. 3. 2021
    Pamatujete si uhrančivého Richarda Grieca? Kam zmizel sexy kolega Johnnyho Deppa z Jump Street?

    Richard Grieco proslul v 80. letech díky seriálu Jump Street 21, kde se představil po boku Johnnyho Deppa, což způsobilo, že fanynky tohoto seriálu nevěděly, koho z těch dvou milovat víc.

  11. Taková normální rodinka: První tuzemský sitcom slaví 50 let
    Téma28. 3. 2021
    Taková normální rodinka: První tuzemský sitcom slaví 50 let

    Také to u vás doma občas odpovídá tomu, co se děje v rodině Hanákových? Říkáte si, že už vám chybí jen ty želvy? Inu, občas to v každé rodině vypadá podobně, na té televizní je ale nejlepší, že nestárne a že Taková normální rodinka neztratila ani po všech těch letech vtip.

  12. Trailer: Sexy strejda Jesse z Plného domu se stal trenérem dívčího basketbalového mužstva
    Seriály27. 3. 2021
    Trailer: Sexy strejda Jesse z Plného domu se stal trenérem dívčího basketbalového mužstva

    Herec John Stamos se ujal hlavní role v nejnovějším desetidílném rodinném komediálním seriálu Big Shot ze sportovního prostředí v produkci Disney+. Kromě prvních obrázků, plakátu a informací o pořadu je k dispozici i trailer.

  13. Black Widow hodila květen za hlavu. Kdy zamíří do kin a na VOD?
    Filmy24. 3. 2021
    Black Widow hodila květen za hlavu. Kdy zamíří do kin a na VOD?

    Studio Marvel doufalo, že se kina otevřou již letos v květnu. V současné chvíli je to ale spíše v říši snů a přání, a tak se Marvel rozhodl, že znovu posune datum premiéry filmu Black Widow s tím, že to už je poslední a pevný termín.

  14. Keanu Reeves táhne a překvapuje dál. Nejnověji jako autor krvavého komiksu, který zfilmuje Netflix
    Seriály23. 3. 2021
    Keanu Reeves táhne a překvapuje dál. Nejnověji jako autor krvavého komiksu, který zfilmuje Netflix

    Keanu Reeves je jednou z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších hvězd akčních filmů, zvláště poté, co prapor tohoto žánru opět pozvedl do výše díky snímkům o Johnu Wickovi.

  15. Studio DreamWorks napravuje zločince a oprašuje oblíbeného Kocoura v botách. V připravovaném celovečeráku půjde populárnímu chlupáči o život
    Filmy20. 3. 2021
    Studio DreamWorks napravuje zločince a oprašuje oblíbeného Kocoura v botách. V připravovaném celovečeráku půjde populárnímu chlupáči o život

    Studio DreamWorks Animation si na příští rok naplánovalo premiéry dvou nových snímků. Jedním z nich je adaptace knihy The Bad Guys a tou druhou pokračování Kocoura v botách.