Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Viktoriánky konečně dovedly HBO Max na vysněná čísla
    VOD16. 4. 2021
    Viktoriánky konečně dovedly HBO Max na vysněná čísla

    Nový seriál z dílny Josse Whedona Viktoriánky má za sebou premiéru prvního dílu, který odvysílala stanice HBO v pondělí. Ve Spojených státech si však svou premiéru odbyl již v neděli večer, a to nejen na HBO, ale i na streamu HBO Max, pro který to byl historický okamžik.

  2. Drákulovy lapálie s přerostlým štěnětem. Nový kraťas láká na čtvrtý Hotel Transylvánie. K dispozici je zdarma online
    Filmy15. 4. 2021
    Drákulovy lapálie s přerostlým štěnětem. Nový kraťas láká na čtvrtý Hotel Transylvánie. K dispozici je zdarma online

    Pokud patříte mezi fanoušky animovaných snímků Hotel Transylvánie, je tato zpráva věnována právě vám. Vedle vznikajícího čtvrtého dílu s podtitulem Transformania se tvůrcům podařilo natočit nový krátký film.

  3. Seriálový hit Bridgertonovi dostane třetí a čtvrtou sérii. Minimálně
    Seriály15. 4. 2021
    Seriálový hit Bridgertonovi dostane třetí a čtvrtou sérii. Minimálně

    Z Bridgertonových se o Vánocích stal velký hit, kterému se podařilo přepsat rekord ve sledovanosti původního seriálu společnosti Netflix. Není tedy divu, že vedle druhé série, která v této chvíli vzniká v Anglii, dala streamovací společnost zelenou i dalším řadám.

  4. Benedict Cumberbatch si zahraje muže na útěku ve špionážní hře, která zaujala už Alfreda Hitchcocka
    Seriály14. 4. 2021
    Benedict Cumberbatch si zahraje muže na útěku ve špionážní hře, která zaujala už Alfreda Hitchcocka

    Půjde o nejnovější adaptaci knihy Johna Buchana 39 stupňů, kterou v roce 1935 zfilmoval i Alfred Hitchcock. Seriál si objednala společnost Netflix a co se týče tvůrčího týmu, vsadila na osvědčená jména.

  5. Přátelé mají dotočeno a míří na televizní obrazovky
    Seriály13. 4. 2021
    Přátelé mají dotočeno a míří na televizní obrazovky

    HBO Max konečně dotočil v Los Angeles dlouho očekávaný speciál komediálního seriálu Přátelé. Natáčení přitom trvalo přes rok, jelikož muselo být dvakrát přerušeno a později i přeloženo.

  6. Příležitostní detektivové z Baker Street přinášejí dospívajícímu publiku slušnou dávku nechutných scén. Přesto jsou seriálem, který nevybočuje z řady
    Recenze11. 4. 2021
    Příležitostní detektivové z Baker Street přinášejí dospívajícímu publiku slušnou dávku nechutných scén. Přesto jsou seriálem, který nevybočuje z řady

    Příležitostní detektivové z Baker Street jsou nejnovějším seriálem v produkci společnosti Netflix. První řada čítá osm dílů a kombinuje slavné postavy Sherlocka Holmese a Johna Watsona z pera Arthura Conana Doylea s prvky fantasy a hororu.

  7. Být s někým na nože může být výhoda. Daniel Craig si díky tomu přijde na 100 milionů dolarů!
    Filmy11. 4. 2021
    Být s někým na nože může být výhoda. Daniel Craig si díky tomu přijde na 100 milionů dolarů!

    Po velkém úspěchu snímku Na nože bylo více než jasné, že se film v režii Riana Johnsona dočká pokračování. Nevzniká však pouze jedno, Rian Johnson a Daniel Craig se upsali k dalším dvěma snímkům.

  8. Cenzura, neexistující adresa a chyby v ději. Co jste nevěděli o seriálu Byl jednou jeden dům
    Téma11. 4. 2021
    Cenzura, neexistující adresa a chyby v ději. Co jste nevěděli o seriálu Byl jednou jeden dům

    Málokterý tuzemský seriál se může chlubit takovým hereckým obsazením, jaké se představilo v legendárním kusu Byl jednou jeden dům. I to je jedním z důvodů, proč ho milují generace diváků a považují ho za klasiku tuzemské televizní tvorby.

  9. Slavný přírodovědec David Attenborough přináší lék proti depresi. Seriál Život v barvě vás dostane
    Seriály10. 4. 2021
    Slavný přírodovědec David Attenborough přináší lék proti depresi. Seriál Život v barvě vás dostane

    Jeho poslední dokument David Attenborough: Život na naší planetě zvedl lidi ze židle. Jasně totiž ukázal, co je nejen s tímto světem, ale hlavně s lidskou společností špatně. Změnit to může každý z nás, stačí, když začneme u sebe. David Attenborough tak splnil svou povinnost a ulevil svému svědomí tím, že se rozhodl nemlčet. Přestal přednášet pouze pro odborníky a představitele států a ukázal nám světovou ekologickou krizi v našich domovech.

  10. Představitel Spider-Mana ví, jak dostat z režiséra peníze navíc. Tom Holland se těší na slušný balík
    Téma9. 4. 2021
    Představitel Spider-Mana ví, jak dostat z režiséra peníze navíc. Tom Holland se těší na slušný balík

    Člověk by čekal, že když točíte nejnovějšího Spider-Mana pro Marvel, jediné, co vám bude zvyšovat krevní tlak, budou scény na lanech či další akrobatické kousky, které musí hlavní hrdina zvládnout, aby si pozici pavoučího muže náležitě zasloužil. Ale ono ne, Tomu Hollandovi zvedá pravidelně tlak samotný režisér.

  11. Zločiny Velké Prahy - seriál, z něhož se vám pořádně zatočí hlava
    Recenze9. 4. 2021
    Zločiny Velké Prahy - seriál, z něhož se vám pořádně zatočí hlava

    Mezi českým publikem jsou detektivky oblíbeným a vyhledávaným žánrem. Navazují totiž na bohatou tradici kvalitních českých detektivních či kriminálních snímků a seriálů, které se na obrazovkách opakovaně reprízují. Když se tedy objeví nový seriál s touto tematikou, jsou očekávání poměrně vysoká. Letos však zatím vyšla naprázdno.

  12. Zaklínač: Druhá řada je dotočena. Máme první záběry z placu
    Seriály8. 4. 2021
    Zaklínač: Druhá řada je dotočena. Máme první záběry z placu

    Zaklínač hlásí dotočeno. Pro všechny fanoušky tohoto seriálu společnosti Netflix je to jistě dobrá zpráva, zvláště, když ji doplnila informace, že její premiéry se nejspíše dočkají ještě letos.

  13. F. L. Věk: Myšlenky obrození a vlastenectví byly cenzuře trnem v oku, a tak se roky seriál nevysílal celý
    Téma4. 4. 2021
    F. L. Věk: Myšlenky obrození a vlastenectví byly cenzuře trnem v oku, a tak se roky seriál nevysílal celý

    V diváckém hodnocení českých televizních seriálů se F. L. Věk jen těsně nedostal do první desítky, to mu ale neubírá na popularitě. Mezi nejlépe hodnocenými seriály se drží již dlouho, ačkoliv od jeho prvního uvedení na obrazovky uběhlo již padesát let.

  14. Billy Kronk ze seriálu Nemocnice Chicago Hope: Nohy amputoval motorovou pilou, vždy měl po ruce hokejovou výzbroj a trpěl depresemi
    Téma3. 4. 2021
    Billy Kronk ze seriálu Nemocnice Chicago Hope: Nohy amputoval motorovou pilou, vždy měl po ruce hokejovou výzbroj a trpěl depresemi

    Pamatujete si na něj?

  15. Borat opět útočí. Sacha Baron Cohen se pustil do distribuce vakcíny proti covidu. Došel si i pro Guinnessův rekord
    Téma3. 4. 2021
    Borat opět útočí. Sacha Baron Cohen se pustil do distribuce vakcíny proti covidu. Došel si i pro Guinnessův rekord

    Jeho filmy se vám nemusí líbit, mohou vám připadat úchylné, přes čáru, případně absolutně nevtipné. Určitě ho ale znáte. Sacha Baron Cohen je ten typ člověka, kterého nemusíte mít rádi, ale přesto ho obdivujete. Jeho filmy a komentáře totiž nikdy neminou teč. Vždy tne do živého a to je něco, co je třeba obdivovat.