Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Nové animované seriály nabídnou předškolním dětem komiksové hrdiny, dinosaury i dívčího Indianu Jonese kříženého s Nocí v muzeu
    Seriály19. 6. 2021
    Nové animované seriály nabídnou předškolním dětem komiksové hrdiny, dinosaury i dívčího Indianu Jonese kříženého s Nocí v muzeu

    V současné chvíli je pro malé diváky předškolního věku připraveno hned několik nových animovaných seriálů, které vznikají pod hlavičkou studia Walt Disney a Netflixu.

  2. Lidstvu musíte sáhnout na něco, co miluje. David Attenborough a jeho další filmová výzva k záchraně planety představuje vědecký pohled na věc
    Recenze16. 6. 2021
    Lidstvu musíte sáhnout na něco, co miluje. David Attenborough a jeho další filmová výzva k záchraně planety představuje vědecký pohled na věc

    David Attenborough letos oslavil neuvěřitelné 95. narozeniny. Celý svůj život zasvětil přírodě, cestování a natáčení dokumentů, které odhalovaly kouzlo dechberoucího světa kolem nás a inspirovaly generace diváků. Minulý rok ale slavný dokumentarista přišel s varováním, že se blíží konec lidské civilizace, pokud se nezačneme zajímat o záchranu přírody kolem nás.

  3. Kouzelný drak těží z toho nejlepšího, co na animovaných snímcích funguje. Přestože výprava není tak dechberoucí
    Recenze16. 6. 2021
    Kouzelný drak těží z toho nejlepšího, co na animovaných snímcích funguje. Přestože výprava není tak dechberoucí

    Animovaný snímek Kouzelný drak studia Sony Pictures se měl původně do kina podívat v roce 2019, pak v roce 2020 a nakonec jsme se ho dočkali až letos v červnu díky Netflixu. Kouzelný drak se stal letos po Rodině na baterky druhým animovaným snímkem velkého filmového studia vydaným na této službě.

  4. Aquaman 2: Podvodní světy dokážou být děsivé. Režisér Wan odtajnil název filmu a rozhovořil se o připravované komiksovce
    Filmy15. 6. 2021
    Aquaman 2: Podvodní světy dokážou být děsivé. Režisér Wan odtajnil název filmu a rozhovořil se o připravované komiksovce

    Ke konci letošního roku by mělo odstartoval natáčení druhého dílu Aquamana, takže není divu, že se režisér James Wan již připravuje a promýšlí si nápady. Navíc to vypadá, že nám již prozradil název, pod kterým půjde druhý Aquaman do kina.

  5. Zaklínač: První záběry z nové řady cílí na Ciri
    Seriály14. 6. 2021
    Zaklínač: První záběry z nové řady cílí na Ciri

    Zaklínač o sobě opět nechává vědět. Všichni fanoušci tohoto fantasy seriálu v produkci společnosti Netflix netrpělivě vyhlížejí premiéru druhé řady, jejíž přesný termín si společnost zatím nechává pro sebe.

  6. Animovaný fantasy seriál Mia a já pokračuje celovečerním filmem
    Filmy12. 6. 2021
    Animovaný fantasy seriál Mia a já pokračuje celovečerním filmem

    Na konci letošního roku by mělo finišovart natáčení celovečerního animovaného filmu The Hero of Centopia vycházejícího z populárního seriálu Mia a já, který kombinoval hraný pořad s animovaným.

  7. Apple TV+ si pro fanoušky Snoopyho připravila dokument o jeho autorovi. Podívejte se na trailer
    VOD12. 6. 2021
    Apple TV+ si pro fanoušky Snoopyho připravila dokument o jeho autorovi. Podívejte se na trailer

    Dokument se jmenuje Who Are You, Charlie Brown?, jeho premiéra je naplánovaná na 25. června letošního roku a diváky jím spolu se svým komentářem provede herečka Lupita Nyong’o.

  8. Shazam! 2: Natáčení se rozběhlo a venku je první fotka z placu
    Filmy10. 6. 2021
    Shazam! 2: Natáčení se rozběhlo a venku je první fotka z placu

    Natáčení druhého dílu akční komiksové komedie Shazam! odstartovalo minulý týden v americké Antlantě pod vedením režiséra Davida F. Sandberga.

  9. DC to nevzdává. Do dalšího filmu povolalo Dwaynea Johnsona, Keanu Reevese, Johna Krasinskiho a Diega Lunu!
    Filmy10. 6. 2021
    DC to nevzdává. Do dalšího filmu povolalo Dwaynea Johnsona, Keanu Reevese, Johna Krasinskiho a Diega Lunu!

    Společnost DC stále čeká na skutečný úspěch - bombu, která by smetla kina i diváky. Zatím se nestalo, a tak se DC rozhodlo pro novou taktiku. Když to nejde s normálními hrdiny, zkusí to s jednou velmi netradiční Ligou.

  10. Od vražedné lolitky k Oscarům. Malá velká Natalie Portman slaví významné životní jubileum
    Téma9. 6. 2021
    Od vražedné lolitky k Oscarům. Malá velká Natalie Portman slaví významné životní jubileum

    Natalie Portman, jedna z nejkrásnějších a nejsympatičtějších hereček, slavní 40. narozeniny! Pojďme to s ní oslavit a připomenout si nejen její nejlepší snímky, ale i několik zajímavostí, které ji dělají tak výjimečnou.

  11. John Wick 4: Herecké obsazení se rozrůstá o další jména
    Filmy8. 6. 2021
    John Wick 4: Herecké obsazení se rozrůstá o další jména

    Po slavném Donnie Yenovi se k čtvrtému dílu akční série Johna Wicka připojí další řádka herců. Filmaři finišují s obsazováním jednotlivých rolí, jelikož je natáčení za dveřmi. V Německu, Francii a Japonsku vše odstartuje s letošním létem.

  12. Co všechno ničilo životy herců slavných filmových mayovek?
    Téma7. 6. 2021
    Co všechno ničilo životy herců slavných filmových mayovek?

    Zatímco naše děti nosí oblečení se značkami Star Wars nebo Avengers a po bytě nám mohou pobíhat s maskou Batmana a štítem kapitána Ameriky v ruce, starší generace mohly maximálně obléci indiánskou čelenku a hrát si na statečného náčelníka Apačů - Vinnetoua a na tričku mít taťku Šmoulu.

  13. Slavné televizní show Wetten, dass..? je 40 let. V čem tkvělo její kouzlo?
    Téma6. 6. 2021
    Slavné televizní show Wetten, dass..? je 40 let. V čem tkvělo její kouzlo?

    Wetten, das..? byl velmi populární televizní pořad v koprodukci Německa, Rakouska a Švýcarska, který se těšil poměrně slušné sledovanost i u nás. Přesto, že ho nikdy nevysílala žádná z tuzemských televizních stanic.

  14. Chip a Dale se vrací. Slavné veverky mají nový seriál
    Seriály6. 6. 2021
    Chip a Dale se vrací. Slavné veverky mají nový seriál

    Chip a Dale patří mezi nejslavnější čipmanky na světě. Bill Justice je vytvořil v roce 1943 pro krátký film o Plutovi, aby se později stali součástí grotesek s kačerem Donaldem.

  15. Trailer: Vítejte ve virtuálním světě pro pět miliard uživatelů. Nejnovější film Mamora Hosody si pohrává s tématem Krásky a zvířete
    Filmy5. 6. 2021
    Trailer: Vítejte ve virtuálním světě pro pět miliard uživatelů. Nejnovější film Mamora Hosody si pohrává s tématem Krásky a zvířete

    Nejnovější anime snímek japonského režiséra Mamora Hosody s názvem Belle: Ryu to Sobakasu no Hime se představuje v prvním mezinárodním traileru.