Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Tom Hanks strávil posledních deset let v podzemním bunkru. Teď se svým psem a robotem míří na povrch.
    Filmy16. 8. 2021
    Tom Hanks strávil posledních deset let v podzemním bunkru. Teď se svým psem a robotem míří na povrch.

    Podzim by mohl být zajímavý pro uživatele služby Apple TV+. Nejenže se mohou těšit na očekávaný seriál Nadace vycházející z epické sci-fi ságy Isaaca Asimova, černobílé drama Joela Coena The Tragedy of Macbeth s Denzelem Washingtonem a Frances McDormand v hlavních rolích, ale nyní se k nim přidal i Tom Hanks se svou sci-fi novinkou.

  2. Lockdown v podání Goofyho bere pobyt doma s humorem. Klasická Disneyho animace se vrací v nové sérii krátkých filmů
    Seriály15. 8. 2021
    Lockdown v podání Goofyho bere pobyt doma s humorem. Klasická Disneyho animace se vrací v nové sérii krátkých filmů

    Jedna z nejslavnějších kreslených postaviček Myšího domu se vrací v nové třídílné sérii ručně animovaných kraťasů s názvem How to Stay at Home. A jak názvy všech tří epizod napovídají (How to Wear a Mask, Learning to Cook a Binge Watching), musel Goofy za poslední rok a půl čelit stejným problémům jako většina z nás.

  3. Disney+ láká na druhou řadu originálních krátkých snímků z cyklu Short Circuit
    Filmy15. 8. 2021
    Disney+ láká na druhou řadu originálních krátkých snímků z cyklu Short Circuit

    Na jaře minulého roku spustilo Disney+ vysílání série krátkých animovaných filmů z cyklu Short Circuit Experimental Films, v rámci kterého čekalo na diváky čtrnáct originálních kraťasů.

  4. Idris Elba přistál na palubě druhého Sonica
    Filmy14. 8. 2021
    Idris Elba přistál na palubě druhého Sonica

    Ačkoliv se filmová adaptace jedné z nejslavnějších počítačových her Sonic the Hedgehog neshledala s příliš velkým nadšením a reakce na ní byly velmi smíšené (zvláště poté, co se snímek musel předělávat s ohledem na původní animovanou podobu), svého hodnocení kolem 65 % se u diváků přeci jen dočkal a studio Paramount Pictures pracuje na druhém díle.

  5. Trailer: Elle Fanning to v roli ruské carevny Kateřiny Veliké nebude mít jednoduché ani v druhé řadě oblíbeného seriálu. Známe datum premiéry
    Seriály13. 8. 2021
    Trailer: Elle Fanning to v roli ruské carevny Kateřiny Veliké nebude mít jednoduché ani v druhé řadě oblíbeného seriálu. Známe datum premiéry

    Satirický seriál ze života ruské carevny Kateřiny Veliké se těší poměrně vysokému hodnocení a mohou za to i výborné herecké výkony ústřední dvojice Elle Fanning, Nicholas Hoult v rolích Kateřiny Veliké a cara Petra III.

  6. Michael Keaton musí určit cenu života. Dvacet let po 11. září vznikl film přinášející nový pohled na tragédii, která změnila svět
    Filmy12. 8. 2021
    Michael Keaton musí určit cenu života. Dvacet let po 11. září vznikl film přinášející nový pohled na tragédii, která změnila svět

    Na 11. září nikdo nezapomene, tento teroristický čin se stal nedílnou součástí amerických dějin a v přímém přenosu ho sledoval celý svět. Na téma 11. září už vzniklo mnoho filmů, které popisovaly zoufalé snahy záchranářů zachránit co nejvíce životů, ale i vojáků, kteří pak vedli vojenské operace proti teroristům.

  7. Zbývá vyřešit poslední záhadu. Finální řada Lucifera o sobě dává vědět v novém traileru
    Seriály11. 8. 2021
    Zbývá vyřešit poslední záhadu. Finální řada Lucifera o sobě dává vědět v novém traileru

    Poslední řada fantasy kriminálního seriálu Lucifer volně inspirovaného stejnojmenným komiksem vydavatelství Vertigo zamíří na obrazovky Netflixu již 10. září.

  8. Animák Titina představí dobytí Severního pólu z pohledu psa
    Filmy6. 8. 2021
    Animák Titina představí dobytí Severního pólu z pohledu psa

    Nejnovější norsko-belgický animovaný snímek seznámí diváky s jednou z prvních psí celebrit na světě a nechá nás s ní zažít jednu z nejdobrodružnějších výprav v historii lidstva.

  9. Tito herci tvoří rodiny nejen na plátně, ale i ve skutečnosti - české vydání
    Téma31. 7. 2021
    Tito herci tvoří rodiny nejen na plátně, ale i ve skutečnosti - české vydání

    Po dvou článcích věnovaným zahraničním hereckým hvězdám, které si se svými rodinnými příslušníky zahrály rodiny i ve filmu, se k tomuto tématu vracím. Ovšem tentokrát zůstaneme v našich českých vodách.

  10. Epická Duna ještě ani nedorazila do kin a už víme, že se její příběh dočká rozšíření
    Seriály31. 7. 2021
    Epická Duna ještě ani nedorazila do kin a už víme, že se její příběh dočká rozšíření

    Adaptace románu Duna od Franka Herberta patří mezi nejočekávanější snímky letošního roku. Do kin zamíří novinka režiséra Denise Villeneuvea 14. října a dosud vydané fotografie a trailery zatím slibují vizuální, akcí nabitou podívanou.

  11. Poslední dopis do milence dává prostor velké nešťastné lásce od Jojo Moyes. Romance v retro stylu 60. let si s hlavními představiteli krutě zahrává.
    Recenze28. 7. 2021
    Poslední dopis do milence dává prostor velké nešťastné lásce od Jojo Moyes. Romance v retro stylu 60. let si s hlavními představiteli krutě zahrává.

    Romantické romány Jojo Moyes patří mezi jedny z nejpopulárnějších a mezi čtenáři i poměrně vysoce hodnocené zástupce tohoto žánru. Již v roce 2016 se dočkal filmové adaptace román Než jsem tě poznala a nyní se Netflix pustil do vlastního pokusu o adapci Moyes. V sítích streamovací služby uvízl román Poslední dopis od tvé lásky, kterému pro potřeby filmu bylo pozměněno jméno na Poslední dopis od milence.

  12. Gumídky, My z Kačerova, Rychlou rotu nebo Šmouly si pamatuje každý. Pamatujete si ale na tyto animované seriály ze 70., 80. a 90. let?
    Téma27. 7. 2021
    Gumídky, My z Kačerova, Rychlou rotu nebo Šmouly si pamatuje každý. Pamatujete si ale na tyto animované seriály ze 70., 80. a 90. let?

    Slavné seriály jako Gumídci, My z Kačerova, Rychlá rota, Letohrátky (dříve Rebeka, Kid a Balú) nebo Šmoulouvé si pamatují všichni a může za to i skutečnost, že se tyto seriály pravidelně na televizní obrazovky vrací. Generace dětí z 80. a 90. let, ale vyrostla i na řadě dalších animovaných pořadů, na které někteří z nás už možná i zapomněli. Pojďme si je v dnešním článku připomenout.

  13. Má naše pokroková společnost návod na dokonalou rodinu? Novinka od Netflixu předkládá depresivní studii
    Recenze24. 7. 2021
    Má naše pokroková společnost návod na dokonalou rodinu? Novinka od Netflixu předkládá depresivní studii

    Ačkoliv je v názvu snímku návod, žádného se v novém komediálním dramatu společnosti Netflix nedočkáte. Český překlad, který původní výraz guide (průvodce) změnil na návod, opět selhal a netrefil se do nálady a povahy celého filmu.

  14. Nejsledovanější a nejlépe hodnocený seriál od Marvelu dostane druhou řadu
    Seriály22. 7. 2021
    Nejsledovanější a nejlépe hodnocený seriál od Marvelu dostane druhou řadu

    Seriál Loki má za sebou svůj poslední díl první řady a již nyní je jasné, že ne poslední. Jako jediný z dosud vydaných seriálů v produkci Marvelu a určených pro Disney+ je Loki prvním, u kterého studio oznámilo natáčení druhé řady.

  15. Milovníci Zaklínače se mají na co těšit. Animák Nightmare of the Wolf se představuje na prvních záběrech
    Filmy22. 7. 2021
    Milovníci Zaklínače se mají na co těšit. Animák Nightmare of the Wolf se představuje na prvních záběrech

    WitcherCon nám přinesl pěknou dávku nejnovějších zpráv a zajímavostí o všech seriálových nebo filmových projektech v produkci společnosti Netflix, ale i o těch herních. Největším lákadlem ale rozhodně bylo představení prvního teaser traileru k druhé řadě Zaklínače.