Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Jak bude vypadat filmový podzim na Netflixu? Zkrášlí ho Gal Gadot, vzdělá Leonardo DiCaprio a vánočně naladí Ovečka Shaun
    VOD7. 9. 2021
    Jak bude vypadat filmový podzim na Netflixu? Zkrášlí ho Gal Gadot, vzdělá Leonardo DiCaprio a vánočně naladí Ovečka Shaun

    Podzim pomalu přichází a Netflix odtajnil své filmové plány na zbytek roku 2021. Diváci a divačky se mohou těšit na Leonarda DiCapria, Jennifer Lawrence, Dwaynea Johnsona, Ryana Reynoldse, prequel Armády mrtvých nebo sváteční Ovečku Shaun.

  2. Osada je sice plná pohody, doprovází ji ale i pořádná dávka trapnosti. Ještěže vtipy zatím fungují
    Seriály6. 9. 2021
    Osada je sice plná pohody, doprovází ji ale i pořádná dávka trapnosti. Ještěže vtipy zatím fungují

    Česká televize v pátek 3. září odvysílala první zhruba hodinovou epizodu třináctidílného komediálního seriálu Osada. Seznámení s první dávkou hlavních hrdinů ale zatím zanechalo poněkud rozpačitý dojem.

  3. Natáčel se v České republice, autora předlohy inspiroval Tolkien. Fantasy seriál The Wheel of Time představuje upoutávku
    Seriály6. 9. 2021
    Natáčel se v České republice, autora předlohy inspiroval Tolkien. Fantasy seriál The Wheel of Time představuje upoutávku

    Rozsáhlá fantasy sága Kolo času z pera Roberta Jordana se autorovi rozrostla do obřích rozměrů. Původní záměr napsat šestidílnou fantasy řadu jaksi nevyšel a milovníci této série mají doma již patnáct knih.

  4. Croodsovi proti Lepšíkovým podruhé. Je tu první seriál z prostředí pravěkého činžáku
    Seriály3. 9. 2021
    Croodsovi proti Lepšíkovým podruhé. Je tu první seriál z prostředí pravěkého činžáku

    Jeden z nejlepších animovaných filmů letošního roku je tu podruhé. Ovšem tentokrát v podobě seriálu. To pro rodinku Croodsových sice není žádné překvapení, protože jeden seriál na kontě už mají (Úsvit Croodsových), ale tento je počítačově animovaný a je přímým pokračováním filmů.

  5. Přehled zářijových premiér na Netflixu. Loučí se Papírový dům i Lucifer, začíná ženská krize středního věku a kázání charismatického kněze
    VOD1. 9. 2021
    Přehled zářijových premiér na Netflixu. Loučí se Papírový dům i Lucifer, začíná ženská krize středního věku a kázání charismatického kněze

    Je tu začátek nového měsíce, což znamená jediné - je tu přehled toho, co si pro nás ve své produkci na zářijový měsíc připravila společnost Netflix. Největšími trháky jsou bezesporu poslední série Lucifera a Papírového domu, drama Jaká je cena života nebo dokument o úchvatné sportovní kariéře Michaela Schumachera.

  6. Populární Sobík Niko dostane další filmové pokračování. To ale není zdaleka vše
    Filmy1. 9. 2021
    Populární Sobík Niko dostane další filmové pokračování. To ale není zdaleka vše

    Dvě velké finské společnosti specializující se na animované projekty se spojily. Aurora Studios a Anima Vitae tak budou moci nově pracovat na společných projektech, mezi které patří i dvojice nových celovečerních snímků.

  7. Hrdinové filmu Vzhůru do oblak se vracejí!
    Seriály30. 8. 2021
    Hrdinové filmu Vzhůru do oblak se vracejí!

    Milovníci snímku Vzhůru do oblak budou možná potěšení zprávou, že se jejich hrdinové vrací ve zcela nových příbězích v podobě animovaného seriálu. Je třeba ale dodat, že hlavním hrdinou bude pes Dug a jeho každodenní dobrodružství.

  8. Novinka Sweet Girl Jasona Momoy se pokouší překvapit, ale moc jí to nevyšlo
    Recenze27. 8. 2021
    Novinka Sweet Girl Jasona Momoy se pokouší překvapit, ale moc jí to nevyšlo

    Akční podívaná Sweet Girl je dalším z řady slibovaných velkých filmových produktů, které si pro své fanoušky připravila společnost Netflix. Tentokrát vsadila na charismatického Aquamana, Jasona Momou, kterého vyslala na cestu pomsty za smrt manželky.

  9. Trailer: Maya a tři bojovníci - autor Knihy života nás vezme do magického světa jihoamerických božstev
    Seriály26. 8. 2021
    Trailer: Maya a tři bojovníci - autor Knihy života nás vezme do magického světa jihoamerických božstev

    Na podzim letošního roku zamíří na Netflix nový animovaný seriál Maya and the Three (Maya a tři bojovníci) od Jeorgeho Gutiérreze, který si můžeme prohlédnout v právě vydaném prvním traileru.

  10. Česká televize doufá, že by se nám mohl hodit Ochránce. Lukáš Vaculík v hlavní roli nového seriálu.
    Seriály26. 8. 2021
    Česká televize doufá, že by se nám mohl hodit Ochránce. Lukáš Vaculík v hlavní roli nového seriálu.

    Minulý rok si většina z nás vyzkoušela domácí výuku, ať už v podobě žáků nebo učitelů a všichni nyní doufáme, že už se to nebude nikdy opakovat a že školní rok proběhne co nejnormálněji. A přestože jsme si školní prostředí zmapovali poměrně slušně, je tu jedna část, kterou nikdo z nás poznat nechce a už vůbec ne jako rodič či učitel – ta právní. A právě do tohoto prostředí nás zavede nový seriál České televize Ochránce.

  11. Skippy, Čáryfuk nebo Goro, bílý pes? U jakého hraného seriálu pro děti jste nejvíc brečeli, nebo se smáli?
    Téma21. 8. 2021
    Skippy, Čáryfuk nebo Goro, bílý pes? U jakého hraného seriálu pro děti jste nejvíc brečeli, nebo se smáli?

    V minulém článku jsme si připomněli méně známé animované seriály, které jsme sledovali v televizi, ať už v pásmu Magion, Vega nebo Studio Kamarád. Dnes je na pořadu dne vzpomínka na ty hrané.

  12. Králíček Petr bere do zaječích a jedna věc mu zajistí úspěch - neodolatelná zvířátka, která chcete pomazlit
    Recenze21. 8. 2021
    Králíček Petr bere do zaječích a jedna věc mu zajistí úspěch - neodolatelná zvířátka, která chcete pomazlit

    Oblíbená postavička Králíka Petra je zpět ve zcela novém filmovém dobrodružství. Rodinná farma teď ale nebude jeho hlavním hřištěm na lumpačení, své rošťácké kousky si vyzkouší v ulicích Gloucesteru.

  13. Muzikálový spektákl Vivo české publikum asi příliš neosloví. Stromový medvídek sice pěkně zpívá, ale jinak nemá moc co nabídnout
    Recenze18. 8. 2021
    Muzikálový spektákl Vivo české publikum asi příliš neosloví. Stromový medvídek sice pěkně zpívá, ale jinak nemá moc co nabídnout

    Další animovaný celovečerní snímek od studia Sony Pictures Animation je tu. Po Rodině na baterky a Kouzelném drakovi přichází Netflix s muzikálem Vivo, který zdobí originální písně od Lin-Manuela Mirandy.

  14. Free Guy ovládl americká kina a vybojoval si tak druhý díl
    Filmy17. 8. 2021
    Free Guy ovládl americká kina a vybojoval si tak druhý díl

    Zatím poslední snímek Ryana Reynoldse Free Guy si vede v kinech dobře, což je skvělý důvod k tomu, aby si společnost Walt Disney (pod kterou nyní 20th Century Studios spadá) objednala pokračování.

  15. Animovaný seriál What If...? má za sebou premiéru a přepisuje filmové dějiny Marvelu
    Seriály17. 8. 2021
    Animovaný seriál What If...? má za sebou premiéru a přepisuje filmové dějiny Marvelu

    What if...? totiž poprvé za celou historii studia nemusí nikam pasovat, nemusí se držet nastavené časové osy a událostí, kterých byl divák svědkem a může je stavět doslova na hlavu.