Profilový obrázek

Lady97

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Prezident Blaník
    Prezident Blaník (2018)
    7.5
    Trochu obhroublé a místy (?) s jednodušším humorem, ale přesto zábavné. Moc se mi líbilo, jak Tonda skutečně interagoval s politiky, jak se všechno zároveň dělo v realitě. Pobavily mě například scény s Bartošem a když jsem zjistila, že ta první byla improvizace, Halka k němu prostě přišla a z ničeho nic ničemu nevědoucímu Bartošovi začala povídat o jejich dítěti, tak jsem byla překvapená, jak to Bartoš zvládl.
  2. Black Panther
    Black Panther (2018)
    9
    Dřív jsem měla předsudky vůči filmům od Marvelu, že se jedná jen o snímky pro kluky, které jsou nejspíš trochu brutální. Jenže na tento film mě přemluvila jít kamarádka a já zjistila, že to rozhodně není tak špatné, jak jsem si myslela. Ba dokonce, že je to moc dobré! :D A díky Black Pantherovi jsem začala mít ráda filmy o Avengers a od té doby jsem zhlédla všechny filmy (taktak jsem to stihla před premiérou zatím posledního).
  3. Harry Potter a vězeň z Azkabanu
    Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
    10
    Asi nejlepší film série, je zajímavý a dostatečně napínavý. Jinak v jeho průběhu jedna z postav řekne název města, kde byl viděn Sirius Black a je to prý blízko Bradavic! Nevím jak ostatní, ale já si nebyla jistá, jak se to město píše, abych si jej mohla vyhledat a abych zjistila, kde teda asi podle autorů jsou Bradavice situovány, ale když si zapnete titulky, tak se to samozřejmě dozvíte, a pokud si to správně pamatuju, tak to město opravdu existuje.
  4. Johnny English
    Johnny English (2003)
    9.5
    Film, u kterého mám i památku na to, že jsme jej sledovali na Štědrý večer! V tento významný den se obvykle nepouštějí neoblíbené filmy, takže můj názor můžete snadno poznat už jen tímto. :) Je to celé jedna velká sranda, ale spoustu věcí jsem prostě nemohla vidět, jak jsem cítila s Johnym. Třeba když se totálně ztrapnil v sushi baru před Lornou, když si chudák píchl sérum na ochabnutí svalů, když přistál v jiné budově než měl nebo když se pustil za pohřebním vozem místo za autem se zloději a korunovačními klenoty, pro což pak na hřbitově obtěžoval pozůstalé. O odhalování biskupa ani nemluvím (spíš nepíšu).
    • skvělý Rowan Atkinson, Ben Miller a John Malkovich
  5. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
    10
    Jako správná fanynka této série jsem se naučila některé pasáže z trailerů nazpaměť, z čehož jistě museli mít ostatní v kině přítomní nesmírnou radost. Kdyžtak se tímto omlouvám, no bylo mi 13... ;) Tudíž jsem si velké finále náležitě užila. Smrt mého oblíbeného hrdiny byla vylepšená, což bylo jedinou takovou útěchou v této věci. Pan Kloves se správně odvázal při tvorbě scénáře, když tam postavám přidal několik vtipných replik, perlila třeba paní profesorka McGonagallová, Neville a Ron (ten svou legendární větu o Hermioně "To je moje holka, vy ***!" ještě doprovodil odvážným rozběhnutím se na výstižně nazvané nepřátele, pak se sice vrátil s vyděšeným jekotem, ten byl ovšem také legrační). Naopak vrcholně se mi nelíbil konec Lorda, když se jen tak obrátil v prach (:D), kvůli čemuž po něm nezbylo ale lautr nic, neboť ještě na odlehlé nádvoří přiletěl závan svěžího větru šťastných zítřků. Málem bych zapomněla na suprové Harryho zlomení bezové hůlky přes koleno! :D A ty obličeje jeho kamarádů! Když už se s ní musel nějak vypořádat, takto to bylo nejlepší. :)
  6. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    9
    Na to, jak jsem se původně po celý průběh filmu zamýšlela trochu smát představiteli Christiana Greye (chudák se mi holt nezamlouval pro roli takového člověka, opěvované charizma jsem u něj nemohla najít, natož abych shledala pravdivými řeči o jeho neskutečné přitažlivosti), docela jsem se s ním v této pozici smířila. Protože Jamie Dornan se prostě snažil, stejně jako jeho filmová partnerka Dakota Johnson. Ta tedy chvílemi až moc, jestli víte, co tím myslím. :D Všechny nás v tom narvaném sále (kupodivu mužů byl skoro stejný počet jako žen) rozesmál kiks v titulcích, a to sice, že Charlie Tango hrubě přeložili na Cyrila Tomáše. Úplně skvělý se mi zdál konec tohoto dílu, kdy se jako na začátku zase hlavní hrdinové loučí u výtahu, prostě takové elegantní rozdělení, u kterého nevadí, že v knize nebylo. Jistě scénáristé mysleli na to, že se do kin vloudí spousta nezletilých a ty nejočekávanější scény tomu uzpůsobili. Což konkrétně mně vyhovovalo, protože jsem se na poslední chvíli začala děsit, na jakou extra čuňačinu že to s kamarádkami vlastně půjdeme.
    • Snaha herců
    • Někdy vtipné (ať už třeba první setkání nebo to, že některé věty vyzněly ještě víc nepravděpodobněji a směšněji)
    • Určitě by se Anna tak elegantně zabalila do prostěradla, až za ní epicky vlálo... No, i když blížit se k Christianovi Greyovi, asi bych se do něj také jen tak nezamotala :)