Musela líbat 10 chlapů. Anne Hathaway vzpomínala na testování chemie mezi herci před 20 lety

Musela líbat 10 chlapů. Anne Hathaway vzpomínala na testování chemie mezi herci před 20 lety
Deník princezny 2 | Disney
Ještě předtím, než si rodačka z New Yorku připsala dvě oscarové nominace za filmy Rachel se vdává a Bídníci, z nichž tu druhou dokonce proměnila, musela se v rámci castingových zkoušek účastnit mnohých praktik, které bychom dnes považovali za nepatřičné. Nezašlo to prý tak daleko jako v případě Sharon Stone, kterou producent Robert Evans údajně nutil, aby se kvůli roli v thrilleru Někdo se dívá vyspala s kolegou Williamem Baldwinem, pěkné vzpomínky to však rozhodně nejsou.
Anne Hathaway
Anne Hathaway

Herečka, Účinkující

7.5
„V nultých letech bylo považováno za normální chtít po hercích, aby se spolu líbali a osahávali za účelem zjištění vzájemné chemie. Stalo se mi to taky,“ vzpomínala Hathaway v nedávném rozhovoru pro americký módní časopis V. „Řekli mi: ‚Dneska přijde deset chlapů a ty je musíš vyzkoušet. Není to vzrušující, že se s nimi všemi budeš moct líbat?‘ Napadlo mě, jestli se mnou není něco špatně, protože jsem vzrušená rozhodně nebyla. Naopak mi to znělo dost nechutně.“
Herečce tou dobou bylo kolem dvaceti let a nebyla zdaleka jedinou, jež musela podobným situacím čelit. Ženám přitom bylo zdůrazňováno, že se jedná o standardní proces a že by se proti němu neměly bouřit, pokud si nechtějí vysloužit nálepku problematické osoby a tím pádem značně uškodit své kariéře.
Deník princezny
Deník princezny
Vášeň a cit
Bídníci
Temný rytíř povstal
„Byla jsem tak mladá a velmi dobře jsem chápala, jak snadno jde všechno ztratit, když jste označena za ‚problematickou‘. Takže jsem předstírala, že se mi to líbí, a podstoupila to. Nebyla to mocenská hra, nikdo se na mě nesnažil být zlý nebo mi ublížit. Byla prostě jiná doba a nyní tomu už rozumíme lépe,“ pokračovala Hathaway, která však neprozradila, k jakému snímku se zkušenosti vážou.
O těchto vzpomínkách se rozpovídala v souvislosti s blížící se romantickou komedií The Idea of You, která se už 2. května objeví na platformě Amazon Prime Video. V ní si nyní jednačtyřicetiletá herečka nejen zahrála hlavní roli, ale angažovala se rovněž v úloze producentky. Mohla tedy castingový proces přímo ovlivňovat a svého mladšího hereckého partnera, jímž se nakonec stal devětadvacetiletý Angličan Nicholas Galitzine, vybírala o poznání uvědoměleji – chemii s protějškem zkoumala tak, že si každý uchazeč měl zvolit takovou píseň, pomocí které by postavu hranou Hathaway zaujal a úspěšně vyzval k tanci třeba poté, co pár přišel domů z romantické večeře. A následně na tohle téma měla proběhnout improvizace.
The Idea of You
The Idea of You | Amazon Prime Video
Úkolu se tedy Galitzine zhostil zjevně nejlépe a v nové romantice si zahraje zpěváka popové kapely, který si začne románek s o pár let starší svobodnou matkou. Už za pár dnů se budete moci přesvědčit, zdali chemie mezi ústřední dvojicí skutečně funguje, každopádně je však jedině dobře, že se castingové procesy za poslední dvě dekády posunuly směrem k většímu komfortu a bezpečí pro herce a herečky.
Podívejte se také na náš nový žebříček nejlepších hereček, v němž se Anne Hathaway nachází v sedmé desítce.
Zdroje: V, The Playlist