Soud se zastal práv uživatelů a dal za pravdu Kinoboxu v žalobě od Česko-slovenské filmové databáze

Soud se zastal práv uživatelů a dal za pravdu Kinoboxu v žalobě od Česko-slovenské filmové databáze
Kinobox aplikace | Kinobox
Funkce byla aktivní po dobu dvou měsíců, poté jsme byli nuceni ji pozastavit kvůli předběžnému opatření soudu vydanému na návrh provozovatele Česko-slovenské filmové databáze, který si takto jednoduchou aplikaci pro uživatele nepřál. Městský soud v Praze však ve středu 27.3. potvrdil, že služba propojení recenzí a hodnocení Kinoboxu je zcela v souladu s právem a legitimní, o čemž jsme byli přesvědčeni již od jejího zavedení. Soud se zastal práv uživatelů a dal za pravdu Kinoboxu, že je na každém uživateli, jak se svými daty naloží a kterou ze služeb preferuje.
Jsme potěšeni, že tato situace je nyní vyjasněná, a máme radost, že naši uživatelé budou moci funkci znovu používat. Rozhodnutí soudu vítáme a ihned, jakmile to bude možné, opět zpřístupníme import dat. Nyní čekáme na postup Pomo Media Group, provozovatele webu www.csfd.cz, který má možnost se odvolat do 15 dnů. Věříme, že Česko-slovenská filmová databáze brzy umožní svým uživatelům přenášet si volně data mezi různými službami a všichni se budeme soustředit na rozvoj našich služeb místo pokračování v nesmyslných soudních tahanicích.
I přes potenciální přezkum nadřízeným soudem jsme opět přesvědčeni, že rozhodnutí potvrdí legitimnost naší funkce importu dat. Všem uživatelům, kteří mají zájem využívat tuto službu, doporučujeme, aby nám do formuláře vyplnili svůj e-mail. Budeme je kontaktovat ihned, jakmile službu budeme moci znovu spustit. 
Radim Horák, CEO, Kinobox