Jan Sovák oživil na plátně dinosaury. Teď vybírají na dokument o něm

Jan Sovák oživil na plátně dinosaury. Teď vybírají na dokument o něm
Jan Sovák: Život v moři druhohor | BrábekFimProduction
Jan Sovák ilustroval například knihu Jurský park, podle níž Steven Spieberg později natočil svůj světoznámý film. Na muzeálních rekonstrukcích spolupracuje s předními světovými paleontology. Je rovněž autorem konceptu a většiny exponátů v nové expozici Národního muzea. Sovákova díla byla součástí úspěšné putovní výstavy Universal Studios, objevila se v dokumentárních pořadech National Geographic nebo Discovery Channel.
Jan Sovák
Jan Sovák | BrábekFimProduction
Dokument by měl vyprávě o životní cestě u nás zatím neprávem opomíjeného Jana Sováka světem dinosaurů. Od jeho prvních kreseb v dětství a setkání se Zdeňkem Burianem, přes emigraci do Kanady a práci se světovými institucemi a špičkovými paleontology až k tomu, jak lze pomocí štětce znovu vdechnout život kosterním pozůstatkům.
Dokument už se připravuje, ale autorům chybí peníze na jeho dokončení. Můžete si vybrat některou z odměn od poděkování v titulcích, přes trička nebo pohlednice z naleziště v Kanadě, knihy Jana Sováka s věnováním, originální fosilie zubu dinosaurů až po kurz paleoartu, expedici za dinosaury do Kanady a USA, soukromou projekci nebo originální akrylový obraz. Vyberte si sami.