Fallout oficiálně potvrzuje druhou řadu,. Fanouškovské nadšení ze seriálu stále nepolevuje

Fallout oficiálně potvrzuje druhou řadu,. Fanouškovské nadšení ze seriálu stále nepolevuje
Fallout | Amazon Prime Video
Nikoho to asi nepřekvapí, ale Amazon oficiálně potvrdil, že vznikne druhá řada Falloutu. Ve skutečnosti je poslední roky celkem nezvyklé čekat celý jeden týden – marketéři mnohdy vysílají tento signál klidně i v den premiéry prvního dílu, aby dali jednoznačně najevo, že do nového projektu má skutečně smysl vkládat časovou investici. Jedná se o další boost otevíracích čísel v dystopické době, kdy se úspěch seriálu měří podle prvních několika dnů od uvedení.
Fallout
Fallout
  • Amazon Prime Video
89%
Když je řeč o dystopii, Fallout i přes nedůvěřivou, početnou a oddanou fanouškovskou základnu (což pro přijetí adaptací bývá paradoxně často víc hrozba než příslib) přesvědčil prakticky úplně všechny. Metakritické hodnocení 94 % kladných recenzí na Rotten Romatoes, 88% divácké hodnocení, 86 % na Kinoboxu. Život je zkrátka krásný, když se dnes jmenujete Jonathan Nolan. Radiace neradiace.
Ne že by se občas neobjevila nějaká ta výtka. Seriál je nevyhnutelně pod tíhou dvou dekád videoherní série maličko přeplácaný. Přesto se podařilo najít několik silných záchytných bodů, předně protagonistku s tváří Elly Purnell a Ghoula Waltona Gogginse, díky nimž se je na co emocionálně napojit a v té změti informací udržet na nohou.
Fallout: finální trailer | Amazon Prime Video
The Hollywood Reporter nyní ujišťuje, s čím jsme víceméně již počítali. Ani Amazon, ani videoherní vývojářské studio Bethesda (jež se nyní vzpamatovává z podměrečného výkonu roky připravovaného megaprojektu sci-fi Starfield) si nenechá ujít příležitost navázat na tento jednoznačný úspěch. „Jonah, Lisa, Geneva a Graham uchvátili svět touto zlomovou, divokou jízdou. Laťka byla pro milovníky této ikonické videohry vysoko a zatím se zdá, že jsme překonali jejich očekávání a zároveň jsme do franšízy přivedli miliony nových fanoušků,“ chválí si situaci šéfka Amazon MGM Studios Jennifer Salke. „Jsme nadšeni, že můžeme po pouhém týdnu oznámit plány na druhou řadu, v níž zavedeme publikum ještě hlouběji do zákoutí tohoto světa.“
Fallout
Fallout
Fallout
Fallout
Fallout
Tímto novým zákoutím by mohlo být New Vegas, jak naznačují poslední záběry první série. Je to trochu pikantní, protože spin-off Fallout: New Vegas nevznikl pod rukama Bethesdy, ale tehdy začínajícího studia Obsidian, jež od té doby získalo kultovní status. Hráči a hráčky, kteří nejsou spokojení se směřováním Falloutu pod dohledem Todda Howarda (tedy od třetího dílu dál), považují právě New Vegas za lepší variantu, mnozí rovnou za nejlepší Fallout hru. Je tedy trochu překvapivé, že Howard, jenž slouží u seriálu jako výkonný producent, svolil uhnout od hlavní série k dílu, kterým mu mnozí už patnáct let máchají pod nosem jako důkazem toho, že Obsidian umí jeho práci lépe než on. Ať ho přesvědčilo cokoliv, jedná se jistě o dobrou zprávu, protože New Vegas nabízí potenciál k pořádně dravé podívané, která se má kam posunout.
Podívejte se na žebříček jejich nejlepších filmů na Amazon Prime podle databáze Kinoboxu.
zdroje: The Hollywood Reporter