Dala zabít stovky lidí, přeplnila márnice. Netflix odvypráví příběh narkobaronky, která kdysi ovládla Miami

Dala zabít stovky lidí, přeplnila márnice. Netflix odvypráví příběh narkobaronky, která kdysi ovládla Miami
Griselda | Netflix
Seriál je příběhem vzestupu a pádu nelítostné narkobaronky Griseldy Blanco (Vergara) alias Černé vdovy, která dlouhé roky kontrolovala drogový byznys v Miami na Floridě. Za jeho vznikem stojí tvůrci celosvětově úspěšné kriminální show Narcos, takže kvalita by měla být zaručena. A minimálně první upoutávka slibuje, že by si fanoušci a fanynky podobných seriálů měli přijít na své.
Griselda: teaser trailer | Netflix
Griselda je vpravdě fascinující osoba (z historického hlediska). Do obchodu s kokainem naskočila na počátku 70. let v New Yorku. A to způsobem, že využila znalosti svého zesnulého manžela, jemuž sama prohnala kulku hlavou. Pak na ni byl vydán zatykač, utekla zpátky do rodné Kolumbie a poté se vydala do Miami, kde se stala významnou hráčkou v miamských drogových válkách.
Během své hrůzovlády si nadělala nespočet nepřátel po celé Kolumbii i ve Spojených státech a nechala zabít stovky lidí. Přesná čísla se dokazují obtížně, úřady však věří, že měla prsty minimálně ve dvou stovkách vražd, přičemž celkové číslo může klidně dosahovat i desetinásobku. Za jejího působení bylo v Miami tolik mrtvol, že město muselo v roce 1981 dokonce pořídit speciální mobilní mrazicí vůz, který zůstal v provozu dalších sedm let, protože se těla nevešla do márnice.
Griselda
Griselda
  • Netflix
75%
Za jejím úspěchem však nestála jen krutost, ale i vynalézavost. Blanco našla důmyslný způsob, jak pašovat kokain do Spojených států, a to tak, že nechala mladé ženy letět letadlem s kokainem ukrytým v podprsenkách a ve spodním prádle, které sama speciálně pro tento účel navrhla. Byla to údajně také ona, kdo první vytvořil způsob střelby z motocyklu, kdy jeden řídí a druhý, otočený proti směru jízdy, střílí. Měla rovněž unikátní „válečné vozidlo“, prakticky nezničitelné, jak bylo opancéřované. Po masakru v nákupním centru Dadeland Mall v roce 1979 (šlo o jednu z přestřelek v rámci zmíněných drogových válek), kdy zemřeli čtyři lidé, zůstalo auto Biancy opuštěné na místě činu a policisté v něm našli takové množství zbraní, že nemohli uvěřit vlastním očím.
Griselda
Griselda | Netflix
To jsou jen střípky ze života ženy, která bude věnovaný nový seriál. Pro Vergaru půjde nepochybně o obrovskou hereckou výzvu, neboť Bianca rozhodně není žádnou hrdinkou (pokud šlo o vraždy, bývala často brutálnější než její mužští kolegové z podsvětí). Seriál vyjde na Netflixu 25. ledna 2024.
A zde najdete Kinobox žebříček nejlepších seriálů dostupných na Netflixu podle diváků a divaček.