Seriál Jake a Tlusťoch zrušili po jediné sezóně. Záchrana přišla v havajské košili

Seriál Jake a Tlusťoch zrušili po jediné sezóně. Záchrana přišla v havajské košili
Jake a Tlusťoch | CBS
První série se vysílala v letech 1987 až 1988 a podle všeho si v rámci sledovanosti nevedla tak dobře, jak v CBS doufali. Seriál proto dostal po první řadě stopku a pro neobvyklý tým vyšetřovatelů to nevypadalo dobře. Pak přišlo nečekané řešení. Zasadil se o něj Magnum, nejslavnější knírek v televizní historii, který miloval výrazné košile a své červené Ferrari 308 GTS.
Seriál Magnum s Tomem Selleckem, který pracuje jako soukromé očko na Havaji, není třeba blíže představovat. Magnum se vysílal od roku 1980 a po sedmé sérii chtěl Selleck skončit. Nelze se mu divit, poměrně striktní smlouva s televizí mu neumožňovala, aby se upsal jiným projektům, což ho mimo jiné stálo roli v Indiana Jonesovi (skutečně by ji s největší pravděpodobností získal). Tučným šekem se nicméně nechal přemluvil ještě k jedné řadě a Magnum skončil v roce 1988.
Tom Selleck
Tom Selleck | CBS
Televizi CBS následně zůstalo poměrně drahé zařízení studia na Havaji, kde se Magnum točil. A otázkou bylo, k čemu ho využít. Producenty Jakea a Tlusťocha proto napadlo, že by se jejich hrdinové mohli v seriálu přestěhovat na Havaj, set by se tak využil a všichni by byli spokojení. Televize dala po menším váhání jejich nápadu zelenou a nová série vystřelila ve sledovanosti nahoru.
V roce 1990 pak pravděpodobně CBS vypršela smlouva na pronájem zmíněného studia a seriál se mohl přestěhovat zpátky do Los Angeles. Jake a Tlusťoch v éteru vydrželi celkem pět sezón a vznikly 103 epizody. Slušný výkon na show, kterou chtěli původně utnout již po 22 dílech.
Jake a Tlusťoch momentálně není online, takže ho můžete sledovat jen pěkně postaru v televizi.