Arcane, první dojmy: Seriál překvapuje. Nastávají videohrám konečně zlaté časy?

Arcane, první dojmy: Seriál překvapuje. Nastávají videohrám konečně zlaté časy?
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games
Arcane je nový animovaný dobrodružný fantasy seriál s prvky sci-fi, jenž vznikal v produkci Riot Games, herní vývojářské americké společnosti, jež v roce 2009 přišla na trh s videohrou jménem League of Legends (LoL). Tato hra se již v témže roce stala jednou z nejpopulárnějších své doby, ale její sláva nepohasla ani dnes. Právě na motivy této online multiplayerové počítačové hry je tento seriál vytvořený.
arcane-prvni-dojmy-serial-prekvapuje-nastavaji-videohram-konecne-zlate-casy-4
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games
První tři epizody byly uveřejněny během soboty atitul si téměř okamžitě získal své fanoušky i mimo herní komunitu. Na Arcane jsem se těšila už několik měsíců. Společnost Riot Games si dala opravdu velkou práci s tím, aby tento titul řádně propagovala na svých webových stránkách i v klientském prostředí samotné videohry. Musím říct, že jsem velmi příjemně překvapená. V hlavních rolích vystupují šampioni ze hry, kteří divákům vypráví svůj životní příběh. Jedná se o střelkyni Jinx a ranařku Vi. Obě dívky spolu strávily podstatnou část dětství. Přesto stojí v dospělosti na opačných stranách. Co je rozdělilo?
Příběh se odehrává ve městě Piltover a na jeho periferii zvané Zaun. Zatímco Piltover ve všech aspektech prosperuje, obyvatelé Zaunu žijí v zápachu, vdechují jedovaté plyny a jsou tzv. „nadzemáky“ neustále ponižováni. To se jim samozřejmě nelíbí, proto mezi nimi často vznikají nepokoje. Arcane nám slibuje dějem nabitou sérii o devíti zhruba čtyřicetiminutových dílech. Nyní jsou na Netflixu k vidění první tři epizody. Další by měly být uveřejněny 13. listopadu a zbytek o týden později.
arcane-prvni-dojmy-serial-prekvapuje-nastavaji-videohram-konecne-zlate-casy-6
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games
Konečně se na Netflixu objevil seriál, který má hlavu a patu, emoce, hloubku, nepostrádá ani originalitu a nádherné vizuální zpracování. Krásná animace je navíc doprovázena skvělým soundtrackem, v němž mimo jiné zaznívají písně slavné skupiny Imagine Dragons, což celému seriálu dodává na modernosti a akčnosti.
arcane-prvni-dojmy-serial-prekvapuje-nastavaji-videohram-konecne-zlate-casy-3
Arcane: League of Legends (2021) | Riot Games
Fanouškové videohry si zde zasympatizují se svými oblíbenými herními postavami, strádat ale nebudou ani ti, kteří se s ní dosud nesetkali. Seriál stručně představuje příběh, nicméně vše důkladně vysvětluje, a tak se nestane, že se v něm ztratíte a nebude vědět, o co tam zrovna jde. Musím říct, že už nyní se těším na pokračování a na to, jak se příběh nastíněný v prvních třech epizodách bude nadále rozvíjet. Kdybych měla seriál hodnotit nyní, získá 90 %.
Imagine Dragons x J.I.D - Enemy
Arcane: League of Legends