Potká se Butlerův Elvis s Bobem Dylanem? Chalamet by rád vytvořil hudební universum

Potká se Butlerův Elvis s Bobem Dylanem? Chalamet by rád vytvořil hudební universum
Elvis | Warner Bros.
Chalamet si už stihl vystavět poměrně úctyhodnou kariéru, mimo jiné proto, že se zuby nehty drží rady, kterou mu dal Leonardo DiCaprio: „Žádné seriály, žádné komiksy!“ Bere tedy jen role ve velkých filmových událostech, ať už v blockbusterovém, nebo mainstreamově-dramatickém ranku stranou komiksových franšíz a postupně střádá kariérní kapitál. V sezóně 23 Chalamet konečně popkulturně explodoval díky Wonkovi a nyní i druhé Duně.
Timothée Chalamet
Timothée Chalamet

Herec

8.3
Butler je oproti tomu na začátku cesty a veřejně je zatím neoddělitelně spjatý se svou rolí Elvise. Tím spíš, že média zaplavily zprávy o jeho metodické urputnosti, kdy mimo jiné žil tak dlouho jako ztělesnění Presleyho, až natrvalo uvíznul s jeho tónem hlasu.
Po premiéře Duny, kde ztvárňuje psychotického zabijáka, s nímž se musí Chalamet střetnout, si Austin získal nové příznivce. Zčásti proto, že jeho intenzivní a vystupování před i za kamerou je velmi snadno „memovatelné“. Prakticky každá jedna věta, kterou svým hlubokým chraplavým hlasem prohodil na různých premiérách, byla na TikToku stokrát parodována. Lidé se shodují, že je nesmírně talentovaným hercem, ale jeho všeobjímající „snaživost“ ho dělá také snadným terčem více či méně škodolibého humoru. V mnoha ohledech je opakem Chalameta, jenž jako by své charisma čerpal bez sebemenší námahy.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá | Vertical Entertainment
Přesto se zdá, že mezi oběma mladými muži vyrostlo přátelství a vzájemný respekt a Timothée se nechává slyšet, že by s Austinem rád dál spolupracoval, i kdyby jen symbolicky. A v tuto chvíli se pro to otevírá velmi svérázné okno. Chalamet totiž připravuje s režisérem Jamesem Mangoldem životopisný film na motivy života ikonického Boba Dylana. Hlavní roli v snímku A Complete Unknown ztvární samozřejmě sám Timothée. A vedle něj se otevírá unikátní příležitost dát Austinovi ještě jednou šanci vplout do své zatím nejslavnější role.
Austin Butler
Austin Butler

Herec

7.7
„Nemůžu se toho filmu dočkat. Co bych dal za to, abych mohl být na place a pozorovat, jak mistři čarují,“ řekl Butler o Dylanově životopisu v dvojrozhovoru pro nme.com. Chalamet, který seděl vedle něj, okamžitě ožil. „Já bych si přál, abys tam hrál. Elvise měli i v Walk the Line o Johnny Cashovi. Jen na okamžik, ale stejným způsobem by šlo vytvořit vlastní MCU – musical cinematic universe.“
Můžeme to považovat za pouhý vtípek, který nikam nepovede. Nicméně skutečnost, že měl Chalamet připravenou slovní hříčku odkazující na MCU – Marvel Cinematic Universe, evokuje předpřipravenou odpověď. A proč by si pár herců něco takového přichystal, kdyby to nemělo nic znamenat? Jistě nejde očekávat, že by byl campový Butlerův Elvis v manýristické konceptualizaci Baze Luhrmanna plnohodnotnou figurou v mnohem méně hýřivém životopisu Jamese Mangolda. Nicméně malá cameo role se zdá možná.
Samozřejmě jde jen o nevinnou zajímavost z press tour k druhé Duně, jejímž cílem je hlavně polidštit tento obří projekt. Přinejmenším jde o poměrně úspěšnou snahu. Ocenili byste podobnou blbinu, nebo byste Austinovi spíš radili, ať se své nejznámější roli vyhýbá, pokud jí chce uniknout?
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů roku podle databáze Kinoboxu.
zdroj: nme.com