Manželská krize, jízda smrti a větrný démon. Thriller s Annou Geislerovou budí očekávání

Manželská krize, jízda smrti a větrný démon. Thriller s Annou Geislerovou budí očekávání
Smršť | Bontonfilm
Tajemnou hrozbou je tentokrát větrný démon, který možná stojí za nevysvětlenou dopravní nehodou, v jejímž důsledku zemřeli čtyři lidé. Záhadami obestřený případ přiláká i forenzního psychologa Martina (Tomáš Maštalír), jenž měl zprvu v plánu jen klidný výlet do lázní, kde se chtěl pokusit zachránit skomírající vztah s manželkou Pawlou (Anna Geislerová). Jenže podivný kriminální případ, do něhož Martina vtáhne jeho kolega, si vyžádá psychologovu plnou pozornost.
Smršť: trailer | Bontonfilm
Karika a následně i Bebjak vycházeli ze skutečné severoslovenské legendy o podivuhodných povětrnostních podmínkách. „Halný vítr je fenomén, který se vyskytuje v Západních Karpatech, na jihu Polska či ve Vysokých Tatrách. Je to meteorologický jev, který způsobuje rychlé změny tlaku vzduchu. Lidé mohou být podrážděnější, nervóznější a agresivnější. Osoby s depresí mohou pociťovat zhoršení stavu. A podle určitých zdrojů dochází v momentu, kdy fouká, k většímu množství sebevražd,“ vysvětlil v tiskové zprávě producent filmu Rastislav Šesták.
Vedle Maštalíra a Geislerové se představí i Michal Režný, Marek Geišberg či Adrian Jastraban. Scénář napsal Peter Balko, který s Bebjakem spolupracoval už na Čáře (2017). Tvůrci jistě doufají, že se jim povede napodobit úspěch Trhliny, jež si připsala nejúspěšnější první víkend ve slovenských kinech. Není divu, vždyť Karika v zemi patří mezi nejprodávanější současné autory.
Smršť
Smršť | Bontonfilm
Do českých i slovenských kin snímek vstoupí 4. dubna, zatím se musíme spokojit s trailerem a pár fotkami. A možná se opět nebude jednat o jediné dílo, se kterým se aktivní Bebjak letos vytasí – v plánu jsou totiž další filmové i seriálové projekty. Než se jich dočkáme, podívejte se třeba na náš žebříček nejlepších českých filmů loňského roku.
Zdroj: Bontonfilm