Jeremy Renner se vrátil před kamery po své takřka smrtelné nehodě. Přiznává nejistotu

Jeremy Renner se vrátil před kamery po své takřka smrtelné nehodě. Přiznává nejistotu
Jeremy Renner | New Line Cinema
Že se Rennerův seriál dočká třetí série, je samo o sobě dokladem jeho diváckého úspěchu. Premiéru si nové vyprávění o městě, v němž je jedinou funkční institucí obří věznice, odbyde z pochopitelných důvodů později, než bylo v plánu. Vzhledem ke scenáristické stávce je mimochodem možné, že by k odmlce došlo i bez Rennerovy komplikované rekonvalescence. Nových epizod se tedy nedočkáme letos, ale až v roce 2025.
Jeremy Renner
Jeremy Renner

Herec, Producent

7.9
Případ Starosty Kingstownu je ilustrací zodpovědnosti velkých hvězd, kterou si ne vždy uvědomujeme. Celá produkce stojí na přítomnosti Rennera, všichni jeho kolegové z řad herců i štábu by tedy přišli o porci práce, v některých případech o všechnu, kdyby z natáčení sešlo. Přeobsazení by ze seriálu udělalo z marketingového hlediska nový a tedy nejistý produkt. K mání je jen málo hvězd Rennerovy velikosti.
Starosta Kingstownu | SkyShowtime
„Nevím, jestli se na to těším,“ přiznal Renner magazínu People s vyhlídkou na natáčení. „Moje taktika je vyrazit kupředu krůček po krůčku, jak to jde, a až pak se rozchodit,“ dodal. Starosta Kingstownu není procházka růžovou zahradou. Jistě, nejde o vyprávění plné komplikovaných akčních scén srovnatelné s Avengers, Renner však pořád hraje muže, který udržuje pořádek v komunitě zmítané chudobou a zločineckými gangy. Navíc si na rozdíl od Marvelu nemůže pomoct digitálními dvojníky. Pro Rennera, který stále není zcela v pořádku, tedy nebude samozřejmé odvést plný fyzický výkon. Nemluvě o psychologickém bloku, který může rok strávený v bolestech vyvolat.
Starosta Kingstownu
Starosta Kingstownu
  • SkyShowtime
81%
„Myslím, že až budu na place, nadšení se mi vrátí,“ věřil přesto Renner. „Těším se, až budu moct zase hrát svou postavu, samozřejmě také na všechny lidi na place a na všechny příběhy, které chceme vyprávět. Přesto ještě necítím plné sebevědomí ohledně práce,“ přiznal americký herec. I dříve v lednu Renner na sociálních sítích doznával nervozitu ohledně návratu do práce. Za vyslovení své zranitelnosti si získal řadu chvály za to, že rozbíjí obraz nedotknutelných hvězd a ukazuje, že hollywoodští superhrdinové jsou taky jen lidi. Nedůvěřivci ho podezírají, že svůj zdravotní stav využívá jako součást reklamní kampaně. Ne že by si nezasloužil svou situaci trochu zužitkovat.
Zatím se podívejte na nejlepší krimiseriály dostupné na SkyShowtime podle databáze Kinoboxu. Starosta Kingstownu zabírá pěkné páté místo.
zdroje: People, The Hollywood Reporter