Saw X: Jigsaw je zpátky v prvním traileru na svou nejosobnější hru

Saw X: Jigsaw je zpátky v prvním traileru na svou nejosobnější hru
Saw 6 | Lionsgate
Saw: Hra o přežití se stala kultovní i pro své nečekané finále, které dodnes patří k těm nejpůsobivějším v historii filmového formátu. Série se nakonec rozrostla na devět dílů, kdy každý další zkoušel nejen znovu překvapit nějakým zvratem (a žádný se podle očekávání jedničce nevyrovnal), ale Spirála strachu: Saw pokračuje dokonce zkoušela rovnou změnit formát (namísto aby v centru příběhu byly oběti, tentokrát jsme celou dobu vše sledovali očima detektivů) a vynechat Jigsawa úplně. A podle očekávaní se to s velkým úspěchem nesetkalo.
Jigsaw je totiž páteří série a díky výkonu Tobina Bella patří mezi nejpopulárnější padouchy stříbrného plátna vůbec. Desátý díl Saw X se proto vzdává experimentů a Johnyho Kramera vrací na scénu.
Saw X: trailer | Lionsgate
Jak už jste možná vytušili, děj se odehrává mezi událostmi prvních dvou filmů, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu, jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem oklamat ty nejzranitelnější. Vyzbrojený nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem.
Vyjma Bella je dalším navrátilcem Shawnee Smith v roli Amandy Young, jedné z obětí Jigsawa z prvního dílu, která smrtící past překonala a poté Kramerovi v jeho vražedném řádění začala pomáhat.
Saw X vstoupí do českých 28. září 2023. Režíruje zkušený Kevin Greutert (Saw 6, Saw 3D).