Rick a Morty dál pátrají po nových hlasech. O jejich tvůrce už producenti nestojí

Rick a Morty dál pátrají po nových hlasech. O jejich tvůrce už producenti nestojí
Rick a Morty | Adult Swim
Skoro se zdá, že produkce uvítala možnost zbavit se muže, u nějž prapůvodní nápad na animák vznikl. Jak padlo v únorové reportáží IGN, podle členů štábu se Roiland už roky aktivně neúčastnil produkce, s nikým příliš nekomunikoval a nevycházel. Byl pouze dabérem bez kreativního přínosu.
Skutečným pojítkem projektu má být druhý tvůrce Dan Harmon, jenž Roilandův syrový nápad dovedl do použitelného tvaru. Může se však jednat o narativ, který chtějí producenti rozšířit, aby minimalizovali Roilandovu účast a vyvolali dojem, že jeho absence vlastně není pro budoucnost seriálu podstatná.
Rick a Morty
Rick a Morty
  • Max
89%
Že se po Roilandovi nikomu z jeho bývalých kolegů příliš nestýská, však naznačuje, že ani po zproštění všech obvinění nebyl přizvaný zpět. Jistě s tím souvisí, že některé z odhalených skutečností, předně jeho internetová komunikace s nezletilými fanynkami, sice nebyly součástí žádného legálního sporu, což však neznamená, že to nepůsobí nepatřičně. Studia musí mít strach poskytnout platformu člověku, jenž ji pak využívá k okouzlování dívek.
Rick a Morty
Rick a Morty | HBO Max
Hlavní dabér tedy bude přeobsazený, na tom už se zjevně nic nezmění. The Hollywood Reporter zprostředkovává slova producenta Steva Levyho z Comic Conu: „Blížíme se ke konci procesu recastingu. Bude to skvělé. Jsem nesmírně ohromený prací, která se na seriálu odvádí, včetně chystané sedmé série.“ Producent prosil, aby diskuze o novém hlasu nepřebily práci celého týmu talentovaných lidí. „Ta show je stejně dobrá, jako byla vždy,“ ujišťoval.
Justin Roiland
Justin Roiland

Herec

8.7
Jeden z fanoušků se pak zeptal na to, co chce vědět asi každý: Bude nový dabér imitovat Roilanda, nebo propůjčí postavám úplně nové hlasy? „Jde o nápodobu. Jedná se pořád o stejné postavy,“ vysvětlil Levy.
Je třeba si uvědomit, že zatímco Češi, odkázaní na dabing, jsou zvyklí na změny hlasů u známých tváří v hrané i v animované tvorbě, u Američanů je tomu jinak. Jejich standardem je mít s jednou tváří spojený jeden hlas. Proto když animovaná postava přijde o dabéra, častěji z pořadu zmizí, než aby se dočkala přeobsazení. To však u Ricka a Mortyho nejde, protože by přišel i o obě hlavní postavy.