Premiéry v kinech: Kdyby panenka zabíjela a hudbu Beatles znal jediný člověk na světě

Premiéry v kinech: Kdyby panenka zabíjela a hudbu Beatles znal jediný člověk na světě
Annabelle 3 | Vertical Entertainment
ANNABELLE 3 (režie: Gary Dauberman)
Annabelle 3
Tak ji tady máme zpátky. V rámci "Conjuring Universe" producenta a režiséra Jamese Wana míří do českých kin třetí hororový film s panenkou Annabelle. Oč půjde tentokrát? "Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložilli démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil." Po prvním snímku s tragickými ohlasy (na RottenTomatoes pouhých 29 procent kladných recenzí) se ke slovu dostalo povedené pokračování s podtitulem Zrození zla (70 procent). Jak si vede nejnovější přírůstek?
Dle dosavadních ohlasů nepřekračuje kvality "dvojky", řemeslo je na vysoké úrovni a největší slabinou je scénář. První recenza na RottenTomatoes dávají třetí Annabelle 64 procent. Komerční úspěch znovu zaručen. A o to tu jde až na prvním místě.

YESTERDAY (režie: Danny Boyle)
Yesterday | Universal Pictures,
Co vznikne, když dáte dohromady úspěšného scenáristu komediálních děl Richarda Curtise (Láska nebeská, Lásky čas) s oscarovým režisérem Dannym Boylem (Trainspotting, Milionář z chatrče)? Zábavný film britského ražení plný hudby, humoru a okořeněný fantastickou alternativní realitou, v níž nikdo kromě hlavního hrdiny (Himesh Patel) nemá ponětí o existenci hudby legendárních Beatles. Tak proč toho nevyužít, skladby to jsou skvělé, navíc se dají lehce poupravit.
Čeká vás feel-good snímek, který se nezapíše do dějin, ale potěší fanoušky hudby, britského stylu a kvalitní filmařiny. A nejeden divák jistě odpustí scenáristické nedotaženosti co se alternativního světa bez Beatles týče. Recenzenti prozatím filmu Yesterday dávají 79 procent.

SLUNCE JE TAKÉ HVĚZDA (režie: Ry Russo-Young)
Slunce je také hvězda
A závěrem jedno nezávislé romantické drama inspirované knižní předlohou. "Daniel je romantik, který věří na osud. Když potká Natašu, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Nataša je však nucena ještě týž den opustit Ameriku, a proto bojuje s pocitem, který ji k Danielovi přitahuje. Kromě toho se snaží zabránit i náhlé deportaci. Daniel je však pevně přesvědčen, že jejich setkání nebylo náhodné, a že jsou si navzájem předurčeni." Na webu RottenTomatoes má snímek Slunce je také hvězda průměrné hodnocení.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.