Zemřel herec Rance Howard. Ztvárnil téměř 200 rolí a založil úspěšný rodinný klan

Zemřel herec Rance Howard. Ztvárnil téměř 200 rolí a založil úspěšný rodinný klan
Clint Howard, Ron Howard a Rance Howard na The Drew Carson Show.
O úmrtí Rance Howarda informoval na twitterovém účtu jeho syn Ron Howard, držitel dvou Oscarů za životopisné drama Čistá duše (2001). V příspěvku se Ron Howard svěřil k tomu, jaké měl se svým bratrem štěstí, že byl synem právě Rance Howarda. "Jeho vášeň k herectví změnila naší rodinnou historii. Milujeme tě a stýská se nám po tobě, tati," pokračoval v upřímném twitteru Ron, který obsadil svého otce hned do patnácti svých filmů.
zemrel-herec-rance-howard-ztvarnil-temer-200-roli-a-zalozil-uspesny-rodinny-klan
Clint Howard, Ron Howard a Rance Howard na The Drew Carson Show.
Rance Howard se prvně objevil v seriálu již v roce 1947, u filmu debutoval o devět let později ve westernu Frontier Woman (1956). Později si zahrál ve filmech Frajer Luke (1967), neo-noiru Čínská čtvrť (1974) nebo romantické komedii Žbluňk! (1984). Milovníci devadesátých let si mohou Howarda pamatovat z Univerzálního vojáka (1994), dramatu Apollo 13 (1995) nebo katastrofického sci-fi Den nezávislosti (1996).
Rance Howard
Broken Memories - jedna z posledních rolí Rance Howarda
Kromě obdivuhodné řádky hereckých rolí vešel Rance Howard ve známost jako otec rodinného filmového klanu. Kromě úspěšného syna Rona Howarda, který se věnuje herectví, režii i producentství, jde v Ranceových šlépějích i mladší syn Clint Howard (seriál Hranice nemožného, Duel Frost/Nixon), vnučky Bryce Dallas Howard (Černobílý svět, Jurský svět), Paige Howard a snacha Cheryl Howard (Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni).