Rallye smrti 4: Šílený Max ve vězení se vrací a slibuje nejkrvavější díl série

Rallye smrti 4: Šílený Max ve vězení se vrací a slibuje nejkrvavější díl série
Rallye smrti 4 | Universal Pictures Home Entertainment
Zápletka byla jednoduchá, ale funkční: věznice pro ty největší zrůdy pořádá brutální automobilové závody. Pravidla jsou následující – rychle, zběsile a co nejbezohledněji dojet do cíle jako první. Stačí pětkrát vyhrát a místo medaile vám dají svobodu. Prohrát ovšem znamená zemřít, většinou hodně bolestivě.
Přestože jednička žádnou velkou díru do světa neudělala (rozpočet 45 milionů, celosvětové tržby 75), našla si početný zástup fanoušků. Vzniklo proto několik pokračování, určených rovnou na video a jakkoli se prvnímu dílu nemohou rovnat, nenároční fanoušci byli uspokojení. Nyní přichází v pořadí již čtvrtý díl, nesoucí název Death Race 4: Beyond Anarchy.
Zápletka se přirozeně nemění (proč taky) a necenzurovaný trailer slibuje přesně to, co divák od podobné podívané očekává: hodně béčkovosti, šílených postav akce, rzi, krve, výbuchů a holek v upnutých šortkách.
Rallye smrti 4
Nějaké novinky? Herecké obsazení doplnil veterán Danny Glover (série Smrtonosná zbraň) a máme tu nového hlavního hrdinu v podání Zacha McGowana, který se za volantem popere o svobodu. Stálicí je Danny Trejo, bez něj už si sérii (a podobná béčka všeobecně) ani neumíme představit.
I čtyřka míří rovnou na video. V Americe vyjde na Blu-ray a DVD 2. října 2018 a podle prvních ohlasů jde o povedený a výživný přírůstek do série.
Danny Trejo
Danny Glover, Don Michael Paul